Βασιλακόπουλος: Περιοριστικά μέτρα για ανεμβολίαστους – Ημίμετρα όλα τα άλλα

«Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα μέτρα –δεν ξέρω ποια είναι (...) θα έπρεπε να είναι είναι επαρκώς περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους...»
Την άποψη πως απαιτούνται περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να προστατευθούν αλλά και να εξωθηθούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».
«Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα μέτρα –δεν ξέρω ποια είναι (…) θα έπρεπε να είναι είναι επαρκώς περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους όχι για να τους τιμωρήσουν αλλά για να τους προστατεύσουν και να τους ωθήσουν να κάνουν το μόνο που είναι λογικό και μπορεί να αναχαιτίσει την επιδημία το οποίο είναι ο μαζικός αθρόος εμβολιασμός. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον καθηγητή η χρήση μάσκας γίνεται ξανά υποχρεωτική διότι και τις δυο φορές που έγινε προαιρετική, ομόθυμα οι Έλληνες δεν εφάρμοσαν σωστά το μέτρο και δεν φορούσαν μάσκα πουθενά. Η μάσκα, πρόσθεσε, προστατεύει τους εμβολιασμένους και πολύ, πολύ περισσότερο τους ανεμβολίαστους που είναι και οι πιο ευπαθείς.
Ολες οι Ειδήσεις
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντα από την έκρηξη και αμέσως μετά – «Έβαλε τη βόμβα και γύρισε να ελέγξει» η επικρατέστερη εκδοχή για την 39χρονη που σκοτώθηκε
- Σύσκεψη για τη βία στα ΑΕΙ: Αυστηρές συνέπειες σε ποινικό, πειθαρχικό και αστικό επίπεδο για τους παραβάτες
- Σέρρες: Νέα σύλληψη 67χρονου από τη Γεωργία για κατασκοπεία στο Στρατόπεδο Κλεισάρη
- «Η γη της ελιάς»: Η Αρετή δολοφονείται και συλλαμβάνεται ο Στάθης – Είναι αθώος ή ενοχος;
- Δημοσκόπηση GPO: Αυξάνει τα ποσοστά της η ΝΔ, δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας, τρίτο το ΠΑΣΟΚ
- Το opaponline.gr κληρώνει τρεις ταξιδιωτικές επιταγές* αξίας 1.000 ευρώ για 3 τυχερούς – Δωρεάν συμμετοχή έως τις 18 Μαΐου
- Έκρηξη έξω από τράπεζα στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 39χρονη γυναίκα, σεσημασμένη για ληστείες – Τι εξετάζουν οι αρχές
- ΕΡΤ1 – «100 χρόνια ελληνική δισκογραφία»: «Η δισκογραφία στη δεκαετία της Αλλαγής» (Α’ Μέρος) – Κυριακή 04.05.2025
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook