Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη φωτιά που ξέσπασε στη Φθιώτιδα είχε αποτελέσματα

Οριοθετημένη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Λογγίτσι Φιώτιδας.

Η άμεση και μεγάλη όσον αφορά τα πτητικά αλλά και τις επίγειες δυνάμεις επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι έφερε αποτελέσματα.

Περίπου στις 21.00 το βράδυ η πυρκαγιά όπως μεταδίδει το lamianow.gr, τέθηκε υπό έλεγχο και το χωριό δεν κινδυνεύει πλέον.

Το χρονικό της φωτιάς που σήμανε συναγερμό 

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση ανάμεσα στο Λογγίτσι και το Νεοχώρι Φθιώτιδας.

Η φωτιά που ξέσπασε στο Λογγίτσι Φθιώτιδας εκδηλώθηκε σε δύο μέτωπα. Πυρκαγιά και στις Μικροθήβες Μαγνησίας.

Μεγάλη φωτιά με ανεξέλεγκτες διαστάσεις καίει στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς στη Φθιώτιδα, ανάμεσα στα χωριά Λογγίτσι και Νεοχώρι.

Οι άνεμοι στην ορεινή και δύσβατη περιοχή ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και δημιούργησαν ένα μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και νότια.

Η δημοτική αρχή της Στυλίδας, μαζί με την Αστυνομία, προχωρούν τις διαδικασίες εκκένωσης του χωριού Λογγίτσι, καθώς οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν μέτωπα της φωτιάς προς το χωριό και απειλούν να το κυκλώσουν.

Δύο αεροσκάφη τύπου PZ, από το αεροδρόμιο της Λαμίας αρχικά και στη συνέχεια ένα ελικόπτερο και άλλα δύο Canadair από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, έπεσαν στη μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο. Παράλληλα, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις από 50 πυροσβέστες, 15 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο χωρίς δυνατότητα πρόσβασης και οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να προσεγγίσουν το μέτωπο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτή την ώρα τα μέτωπα που κινούνται προς το χωριό είναι σε απόσταση 800 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναπτύσσουν συνέχεια μέτωπα τα οποία κινούνται όλα προς την κατεύθυνση του χωριού» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Καρακάντζας.

Ήδη, αυτή την ώρα προσπαθούν να απομακρύνουν τους ηλικιωμένους, καθώς οι καπνοί στην περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοί και οι άνεμοι τους οδηγούν στο χωριό, ενώ την ίδια ώρα, επίγεια και εναέρια μέσα δίνουν μάχη, ωστόσο οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook