Φωτιά στη Φθιώτιδα: Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο στο Λογγίτσι
Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη φωτιά που ξέσπασε στη Φθιώτιδα είχε αποτελέσματα
Οριοθετημένη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Λογγίτσι Φιώτιδας.
Η άμεση και μεγάλη όσον αφορά τα πτητικά αλλά και τις επίγειες δυνάμεις επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι έφερε αποτελέσματα.
Περίπου στις 21.00 το βράδυ η πυρκαγιά όπως μεταδίδει το lamianow.gr, τέθηκε υπό έλεγχο και το χωριό δεν κινδυνεύει πλέον.
Το χρονικό της φωτιάς που σήμανε συναγερμό
Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση ανάμεσα στο Λογγίτσι και το Νεοχώρι Φθιώτιδας.
Η φωτιά που ξέσπασε στο Λογγίτσι Φθιώτιδας εκδηλώθηκε σε δύο μέτωπα. Πυρκαγιά και στις Μικροθήβες Μαγνησίας.
Μεγάλη φωτιά με ανεξέλεγκτες διαστάσεις καίει στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς στη Φθιώτιδα, ανάμεσα στα χωριά Λογγίτσι και Νεοχώρι.
Οι άνεμοι στην ορεινή και δύσβατη περιοχή ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και δημιούργησαν ένα μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και νότια.
Η δημοτική αρχή της Στυλίδας, μαζί με την Αστυνομία, προχωρούν τις διαδικασίες εκκένωσης του χωριού Λογγίτσι, καθώς οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν μέτωπα της φωτιάς προς το χωριό και απειλούν να το κυκλώσουν.
Δύο αεροσκάφη τύπου PZ, από το αεροδρόμιο της Λαμίας αρχικά και στη συνέχεια ένα ελικόπτερο και άλλα δύο Canadair από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, έπεσαν στη μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο. Παράλληλα, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις από 50 πυροσβέστες, 15 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα.
Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο χωρίς δυνατότητα πρόσβασης και οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να προσεγγίσουν το μέτωπο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Αυτή την ώρα τα μέτωπα που κινούνται προς το χωριό είναι σε απόσταση 800 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναπτύσσουν συνέχεια μέτωπα τα οποία κινούνται όλα προς την κατεύθυνση του χωριού» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Καρακάντζας.
Ήδη, αυτή την ώρα προσπαθούν να απομακρύνουν τους ηλικιωμένους, καθώς οι καπνοί στην περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοί και οι άνεμοι τους οδηγούν στο χωριό, ενώ την ίδια ώρα, επίγεια και εναέρια μέσα δίνουν μάχη, ωστόσο οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κλέλια Ανδριολάτου: Οι πόζες με πορτοκαλί ολόσωμο σε παραλία
- Το ατύχημα της Ιωάννας Τούνη: «Παραλίγο να χάσω το μάτι μου στη Μύκονο» – Πώς πήγε να γίνει επεισόδιο με τους μπράβους του ΜακΚόναχι – Βίντεο
- Ρέθυμνο: Σύλληψη στελέχους του ΔΕΔΔΗΕ ενώ συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Τεράστιες καταστροφές σε επιχειρήσεις και σπίτια – Κάηκαν πάνω από 45.000 στρέμματα
- Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία, μπαράζ από μηνύματα του 112 για εκκενώσεις σε 4 περιοχές – Μάχη με αναζωπυρώσεις σε Ρέθυμνο και Πάρο, καλύτερη εικόνα στην Αχαΐα
- Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 6.000 ευρώ το χρόνο το αφορολόγητο όριο στα φιλοδωρήματα, τι ισχύει για όσους δουλεύουν σεζόν
- Παναθηναϊκός – Πάκσι 2-2: Πρόκριση θρίλερ με λυτρωτή τον Ραστόντερ!
- Άδωνις Γεωργιάδης μετά το θόρυβο για τα «έξυπνα γυαλιά: «Ναι είναι Meta2, κοστίζουν 600 ευρώ και μυστική ή παράνομη εγγραφή με αυτά, δεν γίνεται»
- ΠΑΟΚ – Ντινάμο Κιέβου 2-0: Σόου Κωνσταντέλια στην Τούμπα και πανηγυρική πρόκριση στα προκριματικά του Europa League
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook