Την Τρίτη στα δυτικά και νότια θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Λίγο διαφορετικό και πιο βροχερό, θα είναι το σκηνικό στα βόρεια και ανατολικά.

Βροχές που θα είναι αρκετά περιορισμένες σε έκταση, ειδικά στη Μακεδονία και στη Θράκη. Από το πρωί θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές στη Χαλκιδική και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Γρήγορα θα επηρεαστούν οι Σποράδες, οι Εύβοια, η ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Στερεά Ελλάδα. Βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, με πιθανότητα καταιγίδας στα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Ο καιρός το απόγευμα θα βελτιωθεί και θα περάσουμε σε μια αίθρια νύχτα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 32 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, η ζέστη θα παραμείνει στα ανατολικά ηπειρωτικά με 33-35 βαθμούς Κελσίου και στους 30-32 οι μέγιστες στη νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις , στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν λίγο 3-5 και στα νότια και 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Το μεσημέρι όμως αναμένονται τοπικές βροχές στο λεκανοπέδιο ,με γρήγορη βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 24-33 και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά λοιπόν ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρη συννεφιά το μεσημέρι και τοπικές βροχές, ενώ στη Χαλκιδική πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 21-30 και οι άνεμοι βόρειοι που θα στραφούν σε νοτιάδες 3-4 μποφόρ.

Σε παρόμοιο μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός την Τετάρτη. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και πρόσκαιρες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη 3-5 και στα δυτικά και νότια και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 30-32 βαθμούς και οι υψηλότερες θερμοκρασίες και πάλι αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά με 35 βαθμούς Κελσίου.

Κλείνοντας, την Πέμπτη ο καιρός είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Το πρωί όμως στην Εύβοια και τις Σποράδες θα βρέξει και το μεσημέρι τοπικά στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ, θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει το μεσημέρι τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook