Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Την πρώτη χρονιά η μόνη προστασία ήταν τα ατομικά μέτρα πρόληψης, ενώ η δεύτερη χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη επιδημιολογική μεταβολή με τον υπερμεταδοτικό ιό της παραλλαγής Δέλτα αλλά και την ύπαρξη του εμβολίου», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου…

«Η εικόνα των κρουσμάτων στα παιδιά κάτω των 17 ετών είναι εντυπωσιακή: Τον Μάιο του 2021 ήταν 7,5% των κρουσμάτων ενώ τον Ιούλιο το ποσοστό έφτασε στο 20% και μάλιστα με κλειστά σχολεί. Στη Σκωτία, όπου τα σχολεία έχουν ανοίξει από τις 15 Αυγούστου, τα κρούσματα στα παιδιά ξεπέρασαν το 30%.

Παρότι στα παιδιά κατά κανόνα είναι ήπια η νόσος, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που οι εθνικές επιτροπές συστήνουν εμβολιασμό αυτών των ηλικιών:

-Για την προστασία του ίδιου του παιδιού
-Για να συμμετέχει στις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες
-Για μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα
-Για μείωση των ευκαιριών νέων μεταλλάξεων

Τα εμβόλια mRNA που συστήνονται για αυτές τις ηλικίες είναι ασφαλή. Τα lockdown έχουν αρνητική επίδραση στην σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Καθοριστικός παράγοντας είναι η συμμετοχή των γονέων, οι οποίοι σιγά σιγά αποδέχονται τον εμβολιασμό των παιδιών. Ίσως μάλιστα ο εμβολιασμός των παιδιών να παρακινήσει τους μεγαλύτερους. Άμεσα το κουδούνι χτυπάει για τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων -ελπίζουμε και των διαστακτικών» κατέληξε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook