Την Τετάρτη στα δυτικά και νότια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Αυτή η πρόσκαιρη συννεφιά θα δώσει τοπικές βροχές στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Τοπικές βροχές αναμένονται όμως το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τις Σποράδες. Μάλιστα στην Εύβοια και τις Σποράδες κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, αναμένεται να βρέξει και πάλι, με ένα πέρασμα καταιγίδας, έτσι η βροχή θα είναι λίγο πιο έντονη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει τους 32 στα βόρεια και δυτικά, 35 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν του 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 και στα νότια τμήματα μέχρι και 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-33 και οι άνεμοι ήπιοι 2-4 μποφόρ, βόρειοι που θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι όμως στα γύρω ορεινά θα βρέξει και πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-31 με βόρειο άνεμο στο Θερμαϊκό 3-4 και το βράδυ 5 μποφόρ.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού, την Πέμπτη η μέρα θα ξεκινήσει με βροχή και ένα πέρασμα καταιγίδας, στην Εύβοια και τις Σποράδες, μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βόρειοι θα ενισχυθούν μέχρι 6 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ. Αυτή η μικρή ενίσχυση των ανέμων θα μας δώσει μια ανάσα δροσιάς, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει το μεσημέρι τους 30 στα βόρεια και 30-32 τοπικά και 33 στις υπόλοιπες περιοχές.

Την Παρασκευή θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες , με ηλιοφάνεια και λίγη πρόσκαιρη συννεφιά στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 30-32 βαθμούς κατά μέσο όρο, με δυνατό βόρειο άνεμο στο Αιγαίο, μέχρι 6-7 μποφόρ. Τις επόμενες μέρες λοιπόν η ζέστη σταδιακά θα υποχωρήσει, ο καιρός θα είναι καλός, αλλά ενισχυθούν λίγο οι άνεμοι στα πελάγη.

Η πρόγνωση από τη Χριστίνα Ρήγου:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook