Γιατί η Δανία δεν έχει καθόλου κρούσματα; Η Μίνα Γκάγκα εξηγεί [βίντεο]
![Γιατί η Δανία δεν έχει καθόλου κρούσματα; Η Μίνα Γκάγκα εξηγεί [βίντεο]](https://www.bigpost.gr/wp-content/uploads/2021/09/7860-1024x511.jpg)
H νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, «Τώρα ό,τι συμβαίνει», τόνισε πως το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί τους ειδικούς είναι η μετάλλαξη Δέλτα.
«Χθες βλέπαμε τα δεδομένα με τον κύριο Τσιόδρα και τον υπουργό και η μετάλλαξη Δέλτα, επικρατεί πράγματι σε περισσότερο από 90% των κρουσμάτων. Άρα, αυτό είναι το πρόβλημά μας αυτή την στιγμή. Νομίζω αυτό που έχει σημασία αυτήν την στιγμή είναι να πορευτούμε όλοι μαζί με ασφάλεια για την κοινωνία μας και για το μέλλον μας, για την εξασφάλιση της δουλειάς και της καθημερινότητάς μας» είπε αρχικά η κ. Γκάγκα.
Όπως εξήγησε, ο εμβολιασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός σε αυτήν την φάση της πανδημίας. «Θα σας πω δύο δεδομένα. Το ένα είναι η Δανία, της οποίας το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση έχει ξεπεράσει το 90%, που πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακό. Ουσιαστικά έχει εμβολιάσει σχεδόν όλους τους ενήλικες. Βλέπουμε ότι δεν έχει κρούσματα και δεν έχει νοσηλείες. Το δεύτερο είναι το Ισραήλ, που είναι σχεδόν στην ίδια κατάσταση» σημείωσε.
Η κ. Γκάγκα έκανε και αναφορά στην λειτουργία των σχολείων, επισημαίνοντας ότι παρακολούθηση θα είναι καθημερινή και θα υπάρξει ιδιαίτερα έντονο έργο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τροχαίο στην παραλιακή: 32 τραυματίες, εκ των οποίων 3 σοβαρά και 12 ανήλικοι από τη σύγκρουση των δύο λεωφορείων στην Α’ Πλαζ Βούλας
- EΜΥ – Έκτακτο δελτίο καιρού για τον καύσωνα – Πάνω από 40°C μέχρι και την Τετάρτη
- Νέο χτύπημα από την ΕΛ.ΑΣ. στον παράνομο τζόγο – Δύο συλλήψεις και κατάσχεση 15 υπολογιστών σε κατάστημα με παράνομα τυχερά παίγνια στη Θεσσαλονίκη
- Συγκρούστηκαν δύο λεωφορεία στη Λεωφόρο Καραμανλή στην Α΄πλάζ της Βούλας – 32 τραυματίες ανάμεσά τους και 6 παιδιά (βίντεο)
- Η Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ
- Ομαδικός βιασμός 14χρονης στον Πειραιά: Συνελήφθη και ο τέταρτος δράστης – 20,18, 17 και 16 ετών οι συλληφθέντες
- Σε ύφεση η φωτιά σε Πικέρμι, Ραφήνα, Σπάτα: Κάηκαν σπίτια, δεκάδες απεγκλωβισμοί, σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η Πυροσβεστική
- Μέρκελ: «Με πλήγωσε όταν με συνέδεσαν με τον ναζισμό» – «Δεν θα ζητούσα συγγνώμη για το πώς χειρίστηκα την κρίση» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook