H νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, «Τώρα ό,τι συμβαίνει», τόνισε πως το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί τους ειδικούς είναι η μετάλλαξη Δέλτα.

«Χθες βλέπαμε τα δεδομένα με τον κύριο Τσιόδρα και τον υπουργό και η μετάλλαξη Δέλτα, επικρατεί πράγματι σε περισσότερο από 90% των κρουσμάτων. Άρα, αυτό είναι το πρόβλημά μας αυτή την στιγμή. Νομίζω αυτό που έχει σημασία αυτήν την στιγμή είναι να πορευτούμε όλοι μαζί με ασφάλεια για την κοινωνία μας και για το μέλλον μας, για την εξασφάλιση της δουλειάς και της καθημερινότητάς μας» είπε αρχικά η κ. Γκάγκα.

Όπως εξήγησε, ο εμβολιασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός σε αυτήν την φάση της πανδημίας. «Θα σας πω δύο δεδομένα. Το ένα είναι η Δανία, της οποίας το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση έχει ξεπεράσει το 90%, που πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακό. Ουσιαστικά έχει εμβολιάσει σχεδόν όλους τους ενήλικες. Βλέπουμε ότι δεν έχει κρούσματα και δεν έχει νοσηλείες. Το δεύτερο είναι το Ισραήλ, που είναι σχεδόν στην ίδια κατάσταση» σημείωσε.

Η κ. Γκάγκα έκανε και αναφορά στην λειτουργία των σχολείων, επισημαίνοντας ότι παρακολούθηση θα είναι καθημερινή και θα υπάρξει ιδιαίτερα έντονο έργο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook