Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών στους μαθητές, στη «μάχη» μπαίνουν και οι ιδιώτες παιδίατροι, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν νέους 12 έως 17 ετών, στα ιατρεία τους.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τρίτη 7/9 στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η πιθανότητα διασποράς στα σχολεία μπορεί να μειωθεί κοντά στο 10%, με τη μάσκα, τα συχνά τεστ και τον εμβολιασμό.

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά:

20.000 νέες διαγνώσεις καταγράφηκαν τον Αύγουστο.
Και 7.000 την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός ανάρτησε βίντεο για τον εμβολιασμό των εφήβων, γράφοντας: “Ξέρουμε ότι η μετάλλαξη “Δ” είναι πιο επικίνδυνη, πληγώνει και τα παιδιά, ενώ οι βλάβες στον οργανισμό μπορεί να είναι μακροχρόνιες. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Ήδη, έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν 130.000 παιδιά ηλικίας 12-17, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους”.

Eν τω μεταξύ, από σήμερα, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται έξι δωρεάν self-test, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων. Το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί 24 ώρες πριν από την προσέλευση τη Δευτέρα, στο σχολείο και θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή.

Το τελευταίο 24ωρο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε: 2.807 νέα κρούσματα. 388 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν 38 νέοι θάνατοι.

ertnews

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook