Δυνατός σεισμός 3,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική
Σύντομη αλλά ιδιαίτερη αισθητή ήταν η σεισμική δόνηση που έγινε πριν στην Αττική από λίγα λεπτά.
O σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω μικρού εστιακού βάθους
Το εστιακό βάθος ήταν 19,4 χλμ και ήταν ιδιαιτερα αισθητός στην Αθήνα.
Από ρήγμα που πιθανόν να συνδέεται με το ρήγμα της Πάρνηθας, στην Μεταμόρφωση, προήλθαν τα 3,7 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Αττική το μεσημέρι της Κυριακής, λένε οι σεισμολόγοι.
Σεισμός της τάξης των 4 Ρίχτερ , όπως δόθηκε αρχικά, σημειώθηκε λίγα λεπτά τη μία το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν έντασης 4 Ρίχτερ και σημειώθηκε 10 χλμ Βόρεια – Βορειοανατολικά της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος ήταν 19,4 χλμ και ήταν ιδιαιτερα αισθητός στην Αθήνα.
Ωστόσο λίγο αργότερα η ένταση του σεισμού υποβαθμίστηκε στα 3,7 Ρίχτερ ενώ μειώθηκε αισθητά και το εστιακό βάθος στα 14,8 χλμ, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα αισθητό σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, το εστιακό βάθος ήταν σχετικά μικρό, στα 14,8 χιλιόμετρα και για τον λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλά σημεία της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια.
Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό δίνει, επίσης, τον σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 11 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, ενώ αναφέρει ακόμα πιο μικρό εστιακό βάθος, στα 2 χιλιόμετρα!
Ολες οι Ειδήσεις
- Ταΰγετος: Καρέ – καρέ η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – Στο νοσοκομείο οι 4 τραυματίες (βίντεο)
- «Sing for Greece – Εθνικός Τελικός 2026»: Αυτά είναι τα 28 τραγούδια που θα διαγωνιστούν για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2026 – Βίντεο
- Survivor: Οι βαριές συνέπειες της ήττας – Απόψε, Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 21.00 στον ΣΚΑΪ (τρέϊλερ)
- Καιρός : Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Τρίτης με βροχές, κρύο , χιόνια και ανέμους – Οι προβλέψεις Καλλιάνου, Κολυδά
- «Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ»: Περισσότερες από 2.100.000 θεάσεις στο ERTFLIX και συνεχίζει! – Απόψε, Κυριακή 18/1/2026, το 4ο επεισόδιο της σειράς στην ΕΡΤ1 18 Ιανουαρίου 2026
- Εγκλωβισμένοι οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο σε υψόμετρο 2.000 μέτρων – Τέσσερις είναι τραυματίες – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης , σηκώνεται ελικόπτερο
- Γεωργιάδης: Περιμένουμε νέο κύμα γρίπης τον Φεβρουάριο, έκκληση για εμβολιασμό ακόμα και τώρα – 5.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ εντός 2026
- Χιόνισε στα ορεινά σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Μακεδονία – Εντυπωσιακές εικόνες από τις περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook