Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι με την ειδική μάσκα στο πρόσωπο και το θάρρος της να βρεθεί στο δικαστήριο συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Από την δίκη που άρχισε το πρωί λείπει η 36χρονη Έφη Καρακατσούλα, η οποία ένα χρόνο μετά την άγρια επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, δεν έχει εξηγήσει με σαφήνεια το λόγο της αποτρόπαιας πράξης της.


Ένας από τους συνηγόρους της Ιωάννας Παλιοσπύρου , ο Νίκος Αλεξανδρής σε δηλώσεις του αποκάλυψε και τι έγινε με την κλήρωση των ενόρκων.

Όπως είπε οι ένορκοι στη δίκη είναι μόνο άνδρες. Αυτό ήταν επιλογή των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορουμένης «Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν».


Εκτιμάται, ότι η υπεράσπιση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που πιθανώς, εμπλακούν συναισθηματικά, βλέποντας την Ιωάννα Παλιοσπύρου και ακούγοντας από την ίδια όσα έζησε.


Επίσης ο κ. Αλεξανδρής είπε ότι η Ιωάννα «δεχόταν αρκετές εισηγήσεις από τους γιατρούς της και το συγγενικό περιβάλλον της για να μην παραστεί στη δίκη» αλλά εκείνη ήθελε να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο την κατηγορούμενη, η οποία τελικά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο

Σύμφωνα με τον Νίκο Αλεξανδρή, «εμφάνισε νέα ιατρικά προβλήματα, λόγω της πίεσης και του άγχους».
Όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που βγήκε από το σπίτι της και ήρθε σε επαφή με τόσο κόσμο και χαρακτήρισε «ασέβεια» της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.


«Η Ιωάννα είναι αποφασισμένη να μιλήσει στην κατηγορούμενη. Όποτε αποφασίσει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, η Ιωάννα θα είναι εκεί για να την αντιμετωπίσει».

«Η οικογένεια με σεμνότητα και ταπεινότητα περιμένει την δικαιοσύνη. Οι γονείς έχουν χωριστεί αφού η μητέρα μένει με την κόρη της και ο πατέρας στο χωριό», είπε. «Απογοήτευση και οργή» είναι τα συναισθήματα των γονιών «που δεν εμφανίστηκε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο», συμπλήρωσε ο Νίκος Αλεξανδρής.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, μετά από πρόταση του εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη. Το δικαστήριο, αφού ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα η παθούσα για να δηλώσει τα στοιχεία της, διέκοψε τη δίκη αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση.

Ο κ. Μαστραντωνάκης ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία ώστε να γίνει αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων και πριν απ’ όλους να εξεταστεί το θύμα, το οποίο στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά.

«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αλήθεια που πρέπει από αυτήν τη διαδικασία να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτήν την υπόθεση», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Κατά την έξοδό της από το δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αναφερόμενη στην απουσία της κατηγορούμενης, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η κατηγορούμενη προσπάθησε να με σκοτώσει. Για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι».

Δείτε εδώ τις δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook