Ήταν 20 Μαίου 2020 όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε την άγρια επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα ενώ πήγαινε στη δουλειά της.

Δράστης της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα, που δεν εμφανίστηκε στη δίκη της.

Η ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου ανατράπηκε από τη μια στιγμή στην άλλη με πολύ πόνο και πολλά χειρουργεία που έγιναν και θα συνεχιστούν.

Η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα συνελήφθη 22 μέρες μετά την αποτρόπαια πράξη της και η Ιωάννα βίωσε τον Γολγοθά της με τους γιατρούς στο Θριάσιο Νοσοκομείο να κάνουν τα πάντα για να την κρατήσουν στη ζωή και να αποκαταστήσουν όσο μπορούν την καθημερινότητα της.

Η δύσκολη καθημερινότητα της Ιωάννας – Όλα όσα έχει πεί

Τον περασμένο Μάρτιο, η Ιωάννα μίλησε για πρώτη φορά για την ημέρα που της άλλαξε τη ζωή αλλά και την καθημερινότητά της. Πέραν των χειρουργείων, είχε να αντιμετωπίσει μια κατάσταση δύσκολη και ψυχοφθόρα, όπως δήλωσε στο περιοδικό «ΟΚ».

«Δεν μπορώ καθόλου να εκτεθώ στον ήλιο. Πέρα από τους λόγους της εικόνας μου, που δεν με κάνει να νιώθω άνετα να κυκλοφορώ, δεν μπορώ να εκτεθώ στο φως της μέρας για λόγους ευαισθησίας. Δεν μπορώ να εργαστώ για πρώτη φορά στη ζωή μου, το ίδιο και η μητέρα μου, που με φροντίζει καθημερινά αφού η όραση και η κίνησή μου δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική. Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Όλες τις υπόλοιπες ώρες τη φορώ. Ακόμα κι αν θέλω να πιω νερό, δεν μπορώ, πρέπει να πιω με καλαμάκι. Δεδομένου πως έχω εγκαύματα και ουλές σε όλο το σώμα, φοράω ειδικά πιεστικά ρούχα από ίνες σιλικόνης για να ασκούν πίεση στα τραυματισμένα σημεία», είχε πει.

Τα μοσχεύματά της χρειάζονται συνεχή ειδική περιποίηση για να μην απορριφθούν από τον οργανισμό, κάτι που θα γίνεται εφ’ όρου ζωής, ενώ ταλαιπωρείται από συνεχείς μικροτραυματισμοί και μολύνσεις στα σημεία των εγκαυμάτων. Μπάνιο μπορούσε να κάνει μόνο με αντισηπτικό.

Τα τραύματα είναι και ψυχολογικά. «Δεν νιώθω άνετα να ακουμπήσω τον εαυτό μου, δεν είναι καθόλου ευχάριστη η αίσθηση όταν με ακουμπάω, ούτε η εικόνα μου όταν με βλέπω. Η όψη μου μέχρι και σήμερα με τρομάζει».

Παρούσα στο δικαστήριο και η γιατρός της: Η Ιωάννα έχει μεγαλείο ψυχής

Στο δικαστήριο παραβρέθηκε με την έναρξη της δίκης και η γιατρός- φύλακας –άγγελος της Ιωάννας,  η διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου, που ήταν ο άνθρωπος που έζησε από την πρώτη στιγμή τον Γολγοθά της άτυχης κοπέλας.

Η κ. Καλόφωνου πήγε στο δικαστήριο για να καταθέσει για την υγεία της παθούσας, αλλά και ως γυναίκα και συνάνθρωπος μιας κοπέλας που πασχίζει να  ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια της.

Η κυρία Καλοφώνου, μίλησε στο Mega για το μεγαλείο ψυχής της Ιωάννας, τη θέληση για ζωή που επιδεικνύει και για το πόσο δυνατή κι άξια συγχαρητηρίων είναι για το γεγονός ότι βροντοφωνάζει πως είναι παρούσα. Ωστόσο, εξέφρασε και την ανησυχία της, καθώς η υγεία της κινδυνεύει να επιδεινωθεί απ’ όλη αυτή τη διαδικασία που υποβάλλεται. «Ανησυχώ για την υγεία της. Έχει ήδη επιπτώσεις στην υγεία της από το στρες που βιώνει κι όλο αυτό περνάει στο δέρμα της» είπε μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε: «Τη μάσκα που φορά δεν τη φόρεσε για να παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστήριο, τη φορά πολλές ώρες τη μέρα».

Γιατί πρέπει να φοράει τη διπλή μάσκα η Ιωάννα

Και εξήγησε: «Πάγια τακτική για όσους καίγονται είναι με τον α’ ή β’ τρόπο να πιέζουμε τις ουλές. Η μάσκα είναι διπλή. Υπάρχει ένα φύλλο λεπτό σιλικόνης, το οποίο ακουμπά πάνω στο τραύμα και στη συνέχεια μια σκληρή πλαστική κατασκευή. Και τα δύο έχουν σκοπό να πιέζουν τις ουλές, γιατί οι μετεγκαυματικές ουλές έχουν την τάση να υπερτρέφονται, να φουσκώνουν γι’ αυτό πρέπει να πιέζουμε τις ουλές».

«Το στρες μπορεί να της προκαλέσει οποιαδήποτε δερματική αντίδραση. Το στρες βγαίνει στο δέρμα με κάθε μορφή εξανθήματος. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο στρες και πίεση μπορεί να αισθάνεται. Δεν μπορούμε καν να το διανοηθούμε» είπε η κυρία Καλοφώνου.

Έχει καεί όλο της σώμα

Όσον αφορά στην υγεία της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η χειρουργός είπε πως «έχει καεί όλο της το σώμα. Εχει καεί και στον κορμό και στα χέρια. Από τους μηρούς της, έχουμε πάρει μοσχεύματα. “Ελεύθερος χώρος” υπάρχει από τα γόνατά της και κάτω» και γι αυτό το λόγο φορούσε μακριά μπλούζα, καπέλο, τη διπλή μάσκα, επιδέσμους στα χέρια και μακρύ παντελόνι.

Εν συνεχεία εξήρε το σθένος που παρουσιάζει αυτή η κοπέλα: «Το ότι αντιμετωπίζει τον κόσμο κατάματα, είναι το δικό της θαύμα» τόνισε κι όταν την αντίκρισε το πρωί στο δικαστήριο «με ρώταγε λεπτομέρειες για την αγωγή της! Βάζει στόχους και κάνει ό,τι καλύτερο για να βγει απ’ αυτό, ξέροντας ότι θα το κουβαλάει για πάντα μαζί της».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook