Ο κ. Βασιλακόπουλος διευκρίνισε ότι, ναι μεν οι αριθμοί δείχνουν πως ένα μικρό ποσοστό των παιδιών νοσεί σοβαρά, ωστόσο και τα εμβόλια τόνισε πως είναι εξαιρετικά ασφαλή.

Για τα δεδομένα που ισχύουν σχετικά με την προστασία των παιδιών από τον ιό και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, μίλησαν στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Οι Αταίριαστοι», ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο καθηγητής παιδιατρικής Γεώργιος Χρούσος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος διευκρίνισε ότι, ναι μεν οι αριθμοί δείχνουν πως ένα μικρό ποσοστό των παιδιών νοσεί σοβαρά, ωστόσο και τα εμβόλια τόνισε πως είναι εξαιρετικά ασφαλή. «Υπάρχει κάποιο παιδί να πάθει κάτι στοιχειωδώς σοβαρό από εμβόλιο; Όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ανησυχία που επικρατεί για το νέο πρωτόκολλο που ισχύει στα σχολεία σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος, δήλωσε πως με βάση μια μεγάλη μελέτη, το άμεσο κλείσιμο ενός τμήματος σε περίπτωση κρούσματος δεν υπερισχύει συγκριτικά με την καθημερινή ιχνηλάτηση των μαθητών με rapid test. «Η αποτελεσματικότητα των 2 μέτρων ήταν η ίδια. Δεν πλεονεκτεί να εισέλθουν σε καραντίνα οι μαθητές».

Για το τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία στη χώρα μας, εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια μικρή αύξηση κρουσμάτων, κυρίως λόγω της μετάλλαξης Δ εξαιτίας της οποίας ο ιός είναι δύο φορές πιο μεταδοτικός. «Εξαρτάται από τον καιρό. Να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό.», πρόσθεσε.

Σχολίασε δε ότι η εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά δεν είναι σε τόσο άσχημο επίπεδο αν λάβει κανείς ως δεδομένα τους εμβολιασμούς στους γονείς: «Τα ποσοστά των γονέων, δηλαδή άτομα ηλικίας 30 με 50 των έχουν ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης έχουν ποσοστά από 40 με 55%, ανάλογα και την ηλικία. Όταν το 60% δεν έχει εμβολιαστεί το ίδιο θα είναι δύσκολο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.»
 

Από την άλλη ο καθηγητής παιδιατρικής Γεώργιος Χρούσος  επεσήμανε ότι ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών θα νοσήσει και παράλληλα τόνισε πως έχει σημειωθεί αύξηση των περιστατικών στο νοσοκομείο «Παίδων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook