Κορωνοϊός: Μίνι lockdown σε Καστοριά, Ξάνθη, Δράμα
Μίνι lockdown ανακοινώθηκε στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Τα ειδικά μέτρα κατά του κορωνοϊού ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.
Παράλληλα, αποφασίτηκε η παράταση των μέτρων σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα και Αργολίδα.
Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.
Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:
• Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
• Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έχουμε κράτος Δικαίου, όχι καφενείο φίλων και γνωστών», η απάντηση Κικίλια στην Μπακογιάννη για την ΕΔΕ στον λιμενάρχη Χανίων
- Μητσοτάκης: Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας – Το έργο «Εύρυτος» και η δέσμευση ότι η ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει στο Δημόσιο
- Χαμός στη Ζάκυνθο – Μητροπολίτης Δωδώνης σε καθηγητή για την αμφίεση του – «Με τα πουκάμισα έξω ήρθες; Απαράδεκτος» – Δείτε το βίντεο
- Γιώργος Γιαννιάς & Ρενέ Αγέρη: Sold out πρεμιέρα στο Simion
- Λατινοπούλου: Όσοι υψώνουν σημαίες της Παλαιστίνης έχουν αλλεργία στην ελληνική, είναι σαν τους βρικόλακες που τους πετάς αγιασμό όταν τη βλέπουν – Βίντεο
- Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου είναι ό,τι πιο κακό και τοξικό έχει περάσει από τη Βουλή – Το έβαλε στα πόδια μόλις με είδε (βίντεο)
- Άγρια επίθεση της «συμμορίας 183» σε 13χρονο στο Μοσχάτο – «Μπαμπά με χτύπησαν άσχημα 15 άτομα» ,είπε στον πατέρα του (βίντεο)
- Ληστεία στο Λούβρο: Πέντε νέες συλλήψεις – Δεν βρέθηκαν τα κλεμμένα κοσμήματα του γαλλικού στέμματος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook