Σύσταση από τον Ευθύμη Λέκκα να παραμείνουν έξω οι κάτοικοι.

Από Χανιά μέχρι Ρέθυμνο έγινε αισθητός ο σεισμός 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη. Σύσταση από τον Ευθύμη Λέκκα να παραμείνουν έξω οι κάτοικοι.

Ως παράξενο και παράλογο χαρακτήρισε τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε σήμερα, στις 09:17, στην Κρήτη ο Ευθύμιος Λέκκας, καθώς ήταν μεγαλύτερος από το αναμενόμενο.

Ο καθηγητής Γεωλογίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε τη σύσταση να παραμείνει ο κόσμος εκτός σπιτιών, ιδίως αυτών που είναι παλιά.

«Ο σεισμός είναι 5,8 στο Αρκαλοχώρι. Αποτελεί συνέχεα της διέγερσης που είχε ξεκινήσει εδώ κι αρκετούς μήνες. Θεωρώ ότι δεν έχουμε ζημιές αρκετές. Σίγουρα θα υπάρχουν, αλλά δεν πρέπει να έχουμε βαριές καταρρεύσεις τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε από την πυροσβεστική υπηρεσία. Επικοινώνησα με τον κ. Στυλιανίδη και τον ενημέρωσα. Τα πράγματα είναι σε εξέλιξη και είμαι στη διάθεσή σας», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας και συνέχισε: «Έχουμε να κάνουμε με κάτι παράξενο, παράλογο αν θέλετε για τη λογική την ανθρώπινη. Έχουμε έναν σεισμό μεγαλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε. Η φύση είναι η φύση θα μου επιτρέψετε να μην κάνω κάποια πρόβλεψη.

Πρέπει να παραμείνει έξω ο κόσμος, ιδίως από τα παλιά σπίτια. Τα σχολεία πρέπει να σταματήσουν τα σχολεία. Ήταν πολύ μεγάλη η σεισμική δόνηση. Πρέπει να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη μετασεισμική κατάσταση. Τα ξενοδοχεία στην Κρήτη έκαναν τις απαραίτητες διαδικασίες, δεδομένων και των πολλών ασκήσεων που έχουμε κάνει.. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook