Ανησυχούν οι καθημερινές 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής

Το ενδεχόμενο ενός «τρίτου κύματος» της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, για το οποίο προειδοποιούν ήδη οι επιστήμονες, απασχολεί και το υπουργείο Υγείας.

Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί ο Βασίλης Κικίλας, το θέμα τέθηκε επί τάπητος, με το ζητούμενο να είναι να υπάρξει ετοιμότητα σε όλη τη χώρα τόσο σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση όσο και στην ετοιμότητα του συστήματος υγείας.

Όπως αναφέρεται, οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στην Αττική υπολογίζονται πλέον στις 50-80 νέες εισαγωγές καθημερινώς.

Στην 1η ΥΠΕ που περιλαμβάνει την Αττική μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547.

Σχολιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τον διαχωρισμό σε «κίτρινες» και «κόκκινες» περιοχές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως τα μέτρα θα αλλάζουν όποτε το απαιτούν τα δεδομένα.

«Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως υποστήριξε,λαμβάνονται προληπτικά μετρά σε μια προσπάθεια «να προλάβουμε το ολικό lockdown».

Τι πρέπει να κάνουμε όσοι λαμβάνουμε αποφάσεις; Να αναλύσουμε τα δεδομένα, να κοιτάξουμε αν έχει αλλάξει κάτι στο περιβάλλον, να δούμε τις εισηγήσεις των επιστημόνων και προσαρμοστούμε όσο πιο γρήγορα στις νέες συνθήκες. «Αυτό ακριβώς έγινε αυτή την εβδομάδα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας σε ερώτηση για το αν σχεδιάζεται lockdown τύπου Πάτρας στην Αττική.

Αύξηση κρουσμάτων στην Αττική 34-40%

Εξηγώντας τι παρατηρήθηκε αυτή την εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική 34-40%. «Θα έπρεπε οπωσδήποτε να προσαρμοστούμε έγκαιρα στις νέες αυτές συνθήκες», εξήγησε. «Είχαμε την εισήγηση της επιτροπής και πήραμε τις αποφάσεις», συνέχισε. «Ακριβώς το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας μας», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι στο υπουργείο Υγείας υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα της Αττικής, ιδίως αν συνεχιστούν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πιθανή διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook