Ένας 34χρονος Ιρακινός συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας για συμμετοχή στον ISIS.

Η σύλληψη του 34χρονου Ιρακινού για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS στην Αθήνα έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με την ΕΥΠ.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, ένας 34χρονος Ιρακινός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες είναι Ιρακινός, ήρθε στην Ελλάδα το 2018 με τη σύζυγό του και τα 4 παιδιά τους, ενώ έχει κάνει αίτηση στη χώρα μας για χορήγηση ασύλου, που όμως απορρίφθηκε δύο φορές.
Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Αστυνομικές αρχές ενημερωθήκαν από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο που φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από το 2014.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook