O 20χρονος που πέθανε από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο 20χρονος κατέληξε χτυπημένος από τον κορωνοϊό μετά από 8 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Τον θάνατο του 20χρονου που ήταν ανεμβολίαστος, έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
Ο νεαρός κατέληξε έπειτα από 8 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, δίχως να έχει υποκείμενο νόσημα σύμφωνα με την κα. Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, θέλοντας να επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι για την μάχη κατά του κορωνοϊού ο εμβολιασμός, τόνισε πως όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας και μεγαλύτερες οι πιθανότητες βαριάς νόσησης.

Μάλιστα στους 55 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ στην 4η ΥΠΕ, στη Βόρεια Ελλάδα, μόλις δύο ασθενείς είναι εμβολιασμένοι.

Η κ. Γκάγκα προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα καλύψει 100% όλους τους ανθρώπους και δεν θα αρρωστήσει κανένας, αλλά σίγουρα η πιθανότητα να κάνει σοβαρή νόσο είναι 20 φορές χαμηλότερη, είναι λιγότεροι οι θάνατοι, λιγότερη η ταλαιπωρία.

Αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που δέχεται κοντά δύο χρόνια το σύστημα υγείας, η οποία είναι «έντονη, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα» και ζήτησε από όλους να προστατεύσουμε και το σύστημα υγείας.

Επισήμανε ότι το υπουργείο θα κάνει ότι μπορεί για «να υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία», αλλά είναι σημαντικό να μην έχουμε αυτά τα πάρα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρυσι.

«Με αυτές τις συνθήκες η παροχή ποιοτικής φροντίδας είναι πάντα δύσκολη και επίσης, να θυμόμαστε ότι πέρα από τους ανθρώπους με κορωνοϊό, που φυσικά θα τους φροντίσουμε, έχουμε όλους τους άλλους ασθενείς που πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο. Όσο πιο πολύ προσέξουμε ο ένας τον άλλον τόσο καλύτερα θα είναι», κατέληξε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook