Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήρθε η Κέρκυρα με το πέρασμά της η χθεσινή κακοκαιρία «Μπάλλος».

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια που «έπνιξαν» σπίτια και καταστήματα. Πέτρινες γέφυρες υποχώρησαν στο οδόστρωμα, χείμαρροι πλημμύρισαν παρασύροντας στο πέρασμά τους αυτοκίνητα. Ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, ενώ πνίγηκαν πολλά ζώα.

Πιο συγκεκριμένα, οι κόποι μιας ζωής καταστράφηκαν μέσα σε λίγη ώρα. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σάρωσε την Κέρκυρα και χώρισε το νησί στα δύο.

Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο. Τα ορμητικά νερά έβγαλαν μέχρι και τα ψάρια στη στεριά. Δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις μετατράπηκαν σε λίμνες. Οι εικόνες με τους πυροσβέστες καλυμμέους από το νερό είναι χαρακτηριστικές.

Κάτοικοι σε απόγνωση στην περιοχή Χρυσίδα βλέπουν τα σπίτια τους να έχουν παραδοθεί στις λάσπες. Ενώ το οδικό δίκτυο στα Μοραΐτικα της Κέρκυρας έχει κοπεί στα δυο.

Ολονύχτια αποκατάσταση των ζημιών

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να αντλήσουν νερά και να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
Επίσης διασώστες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό ενός αλόγου που κινδύνευε.

Διασώστες προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς κατοίκων που είχαν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν ενώ στην επιχείρηση πήρε μέρος και ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Εικόνες από το MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook