Παναγιωτόπουλος: Σχεδόν αυτοκτονικό να γίνουν μεγάλες παρελάσεις με κόσμο
«Η πανδημία δεν τελείωσε- Τελευταία έχουν δοθεί λάθος μηνύματα...»
«Ό,τι δημιουργεί συγχρωτισμό πρέπει να αποφευχθεί. Είναι σχεδόν αυτοκτονικό οι μεγάλες παρελάσεις με κόσμο ειδικά στην βόρειο Ελλάδα», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Τάκης Παναγιωτόπουλος.
Πρέπει οι συνωστισμοί να αποφευχθούν με μια ωριμότητα, με μια κατανόηση των πραγμάτων που διακυβεύονται, πρόσθεσε ο καθηγητής, «γιατί ειδικά στη βόρεια Ελλάδας το σύστημα υγείας είναι στα όριά του, θα πιεστεί και άλλο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο».
«Είναι προφανές ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θα θέλαμε και ότι η πανδημία δεν τελείωσε, το μήνυμα είναι αυτό. Και είναι λυπηρό που το τελευταίο διάστημα έχουν δοθεί κάποια μηνύματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, παραδείγματος χάρη, όλα χωρίς όρια στην διασκέδαση, στην εστίαση και δεν είναι σωστό το μήνυμα αυτό. Η πανδημία δεν αστειεύεται και τώρα που έρχεται ο χειμώνας, όλες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αυξάνονται, αναμένεται λοιπόν σε συνδυασμό και με την γρίπη να δυσκολέψουν τα πράγματα περισσότερο», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Σε σχέση με τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην Ε.Ε., υπογράμμισε ότι όλα παρέχουν προστασία πάνω από 90%, γεγονός που τα καθιστά ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και ασφαλές όπλο, πράγμα που σπάνια συμβαίνει με εμβόλια για άλλες ασθένειες. «Τα Mrna εμβόλια είναι μια τομή στην τεχνολογία και αντί να δούμε το σύνολο των πραγμάτων, εστιάζουμε στο ότι είναι νέα τεχνολογία και άρα εξ ορισμού ύποπτη, το οποίο είναι λάθος μεγάλο».
Αναφορικά με το αν επιδέχεται βελτίωση το ποσοστό εμβολιασμών στην χώρα μας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως παρατηρείται μια διάχυτη στάση ότι η ενημέρωση εξαντλήθηκε, κάτι που είναι λάθος.
Υπάρχει ακόμα καιρός, εκτιμά ο καθηγητής όχι όμως με κατηγορίες «Όχι με τις κατηγορίες, αλλά με προσπάθεια προσέγγισης του κόσμου μέσα από δίκτυα ανθρώπων που τους έχουν εμπιστοσύνη και είναι κοντά τους».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ηράκλειο: «Φρούριο» τα Βορίζια για την κηδεία του 59χρονου – Φόβοι για νέα επεισόδια – Αναζητούνται τρία άτομα για το μακελειό
- Καιρός: Χειμωνιάτικο το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
- Παρασκευή Κερασιώτη: Πήρε εξιτήριο από το μαιευτήριο με τον νεογέννητο γιο της – Φωτογραφίες
- ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-0: Λυτρωτής Πινέδα στις καθυστερήσεις
- O ΠΑΟΚ στις Σέρρες νίκησε με 5 -0 τον Πανσερραϊκό και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας
- ΕΛΤΑ: Δείτε τη λίστα με τα 46 καταστήματα που βάζουν «λουκέτο» από αύριο, 3 Νοεμβρίου
- Ελένη Μενεγάκη: Οικογενειακή εκδρομή στα Ζαγοροχώρια με τον Μάκη Παντζόπουλο και την κόρη τους, Μαρίνα – Φωτογραφίες
- Στα Βορίζια μεταφέρθηκε η σορός του Φανούρη Καργάκη – Ο σπαραγμός της συζύγου και της αδελφής του ραγίζει καρδιές -Δείτε βίντεο & φωτογραφίες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook