Οι περισσότεροι δικηγόροι της Αθήνας έχουν τα γραφεία τους στο κέντρο της Αθήνας, όπου από τις 25 Οκτωβρίου θα ισχύει ο δακτύλιος.

Για το λόγο αυτό οι δικηγόροι ζητούν να εξαιρεθούν από το δακτύλιο για να μην δυσκολέψει υπέρμετρα άσκηση των καθηκόντων τους.

Συγκεκριμένα με επιστολή του, προς τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Προστασίας του Πολίτη, κοινοποιούμενη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) ζητάει την εξαίρεση των δικηγόρων από το μέτρο του δακτυλίου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΔΣΑ ότι «οι περιορισμοί που τέθηκαν δυσχεραίνουν ουσιωδώς την άσκηση των καθηκόντων των δικηγόρων, λαμβανομένου υπόψη ότι οι δικηγόροι αναγκαστικά εισέρχονται ή διέρχονται του δακτυλίου κατά την προσέλευσή τους στα Δικαστήρια ή στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα πλαίσια της ικανοποίησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος δικαστικής προστασίας των πολιτών και της διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους και παράλληλα δε ο μεγαλύτερος αριθμός εξ αυτών διατηρεί την επαγγελματική του στέγη εντός των ορίων του δακτυλίου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook