Μπαλάσκας για Πέραμα: «Με ενοχλεί που κρατούνται αστυνομικοί – Λάθος η εντολή να σταματήσουν»
Σχετικά με την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, ο συνδικαλιστής αστυνομικός είπε ότι εάν όντως δόθηκε, ήταν 101% λάθος κατά την άποψη των μάχιμων αστυνομικών.
Μη δικαιολογημένες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των Ρομά για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, καθώς όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» οι συνάδελφοί του δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ποιος βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο.
«Οι συνάδελφοί μου όταν πυροβόλησαν για να γλιτώσουν -επαναλαμβάνω τον όγκο του αυτοκινήτου, δεν ήξεραν ποιοι επέβαιναν μέσα. Οι Ρομά τώρα εξεγείρονται διότι ένα 20χρονο παιδί, ένας από τη φυλή τους θανατώθηκε. Είναι πολύ οδυνηρό, αλλά θα υπήρχε θέμα αν ήξεραν οι αστυνομικοί ότι εκεί που πυροβολούνε ενδεχομένως να υπάρχει Ρομά. Δεν το ήξεραν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μπαλάσκας εξέφρασε την ενόχλησή του για την κράτηση των αστυνομικών και πρόσθεσε πως δεν είναι ύποπτοι φυγής.
Στο ερώτημα εάν χειρίστηκαν σωστά ή όχι το περιστατικό, απάντησε πως όταν ταυτόχρονα επτά αστυνομικοί ξεκινούν να πυροβολούν όλοι μαζί, σημαίνει ότι «εκείνη τη στιγμή έχουν όλοι διαπιστώσει βάσει της εκπαίδευσής τους, ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος και ανταποκρίνονται στον κίνδυνο».
Σχετικά με την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, ο συνδικαλιστής αστυνομικός είπε ότι εάν όντως δόθηκε, ήταν 101% λάθος κατά την άποψη των μάχιμων αστυνομικών και πως αναμένει τα πορίσματα της πενθήμερης έρευνας που έχει διαταχθεί. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι εάν πούμε ότι πρέπει να σταματήσουν οι καταδιώξεις, είναι σαν να λέμε στους αστυνομικούς «αφήστε τους να φύγουν»
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλάει για την εμπειρία του στο “Moments” του ΑΝΤ1 με την Ζέτα Μακρυπούλια (Βίντεο
- Τζούλια Αλεξανδράτου: Η επιστροφή στα social media και τα σχόλια για την εμφάνιση της (βίντεο)
- «MarkosbyNight»: Μάρκος Σεφερλής – «20 χρόνια Δελφινάριο» – Σάββατο 21 Μαρτίου στις 22:00 στο MEGA (Τρέϊλερ)
- Καιρός – Τσατραφύλλιας: Έρχεται «Σιβηρική εισβολή» με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, βοριάδες και χιόνια στα ορεινά
- «Μεγάλη Εικόνα»: Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 00:40 – Στο επίκεντρο της συζήτησης οι εξελίξεις από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
- ERTFLIX: Αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη
- «Prime Time»: Τεχνητή Νοημοσύνη – Ο αόρατος νους – Τρίτη 17 Μαρτίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ
- «THE WALL», με τον Χρήστο Φερεντίνο: Από τη διάσωση στη θάλασσα, μπροστά από τον «τοίχο» – Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 21:40, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook