Τζανάκης: «Αμείλικτα τα νούμερα – Έως και 2.500 επιπλέον νεκροί μέχρι το τέλος του έτους»
Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο καθηγητής δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα
Στο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται στη χώρα και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής τα νούμερα είναι αμείλικτα, ενώ εκτίμησε πως απο δω και πέρα θα έχουμε περίπου 2,5 χιλιάδες νεκρούς από κορωνοϊό στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους.
«Κάθε 1000 κρούματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς.» τόνισε ο καθηγητής ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.
Ο καθηγητής στάθηκε μάλιστα και στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν»
Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα
Αναφερόμενος στις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα», σχολίασε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δίωξη για τρία κακουργήματα ασκήθηκε στον 89χρονο πιστολέρο – «Αν ήθελα θα τους σκότωνα αλλά το έκανα για τον ντόρο», είπε – Απείλησε και τον εισαγγελέα ότι θα τον … τουφεκίσει!
- Δανάη Μπάρκα: Επιβεβαίωσε τον γάμο της με τον Φάνη Μπότση μέσα από μία ανάρτηση
- Άννα Βίσση – Δήμητρα Κούστα: Νέες φωτογραφίες από τις διακοπές τους στην Γαλλική Πολυνησία
- Αύγουστος Κορτώ: «Δεν θα ήθελα να φέρω στον κόσμο ένα παιδί το οποίο θα ταλαιπωρηθεί όπως εγώ»
- «Ήταν σε κατάσταση χαλαρή», λέει ο ταξιτζής που μετέφερε τον 89χρονο στον ΕΦΚΑ πριν αρχίσει το πιστολίδι (βίντεο)
- Βαλένθια – Παναθηναϊκός 67-68: Επτάστερο break και φαβορί για πρόκριση στο Final Four
- Κρήτη: Μάχη για τη ζωή του δίνει 4χρονο αγοράκι μετά από επίθεση σκύλου – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ
- «Μου φέρθηκαν σαν σκυλί στην Ελλάδα, λύσσαξα και θα πάω στα γραφεία τους να τους δαγκώσω», αναφέρει σε επιστολή του ο 89χρονος μετά την ένοπλη επίθεση σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook