Kρήτη: Έτσι έχασε την ζωή του ο 35χρονος Χρήστος – Πώς σώθηκαν οι φίλοι του
Οι αγωνιώδεις προσπάθειες και η άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού που απέτρεψε μια μεγαλύτερη τραγωδία
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Ηράκλειο, από την τραγωδία που “ήρθε” ανήμερα της Εθνικής επετείου στην Αγία Πελαγία του Δήμου Μαλεβιζίου, με επίκεντρο μια παρέα νέων ανδρών με αγάπη για το ψάρεμα.
Ένα καλάμι που έπεσε στα βράχια, ένα κύμα και ξαφνικά οι στιγμές ξενοιασιάς μετατράπηκαν σε αγώνα ζωής!
Ο 35χρονος Χρήστος, όπως έγραψε νωρίτερα το Cretalive, δεν τα κατάφερε, ενώ οι δύο φίλοι του, 27 και 30 χρόνων προσπάθησαν να τον σώσουν και παρ’ ολίγο να χάσουν και αυτοί την ζωή τους.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, εκτιμάται ότι όλα ξεκίνησαν όταν το καλάμι του 35χρονου έπεσε στα βράχια. Όταν προσπάθησε να το φτάσει, φαίνεται ότι παραπάτησε, έπεσε και χτύπησε και στην συνέχεια βρέθηκε στο νερό. Ο φίλος του που έσπευσε να βοηθήσει χτυπήθηκε από κύμα κι έπεσε κι αυτός στην θάλασσα.
“Πάλεψε παλικαρίσια για να τον σώσει” λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο, περιγράφοντας την αγωνιώδη προσπάθεια που δυστυχώς δεν είχε αίσια κατάληξη. Ο 35χρονος, πατέρας σύμφωνα με τις πληροφορίες ενός μικρού παιδιού, φαίνεται να έχασε πολύ γρήγορα την ζωή του.
Στο μεταξύ βλέποντας τους δύο άνδρες στο νερό, προσέτρεξε σε βοήθεια και ο τρίτος της παρέας, με τον τέταρτο – που βρισκόταν σε ψηλότερο σημείο – να καλεί τις αρχές.
Οι δραματικές στιγμές που εκτυλίσσονταν στην περιοχή Αλυκές κινητοποίησαν τους πάντες. Όλοι επισημαίνουν ότι ο συναγερμός που σήμανε στο Λιμενικό Σώμα απέτρεψε μια ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία.
Όπως γράψαμε, παρά την αργία, στην επιχείρηση διάσωσης κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν σκάφη του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, σκάφος σχολής δυτών με 10 δύτες, καθώς επίσης επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη. Μια μεγάλη κινητοποίηση που “σήκωσε” την περιοχή στο πόδι.
Δυστυχώς ο 35χρονος ανασύρθηκε νεκρός από δύτη, ενώ οι δύο φίλοι του, που προσπάθησαν να τον σώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν, μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γεωργιάδης μετά το μήνυμα από καρκινοπαθή: Εγκρίναμε νέα θεραπεία σε χρόνο – ρεκόρ, το ΕΣΥ δεν αφήνει κανέναν μόνο του
- Πατήσια: Συνελήφθη ο 43χρονος Αλβανός για τη διπλή δολοφονία της πρώην του και του συντρόφου της στο Λουτράκι – Ομολόγησε άλλους δύο φόνους
- ΣΠΟΡ FMTV: Ασταμάτητη αγωνιστική δράση , δωρεάν θέαση
- The Voice of Greece Powered by Telekom: Δυναμικοί παίκτες με ιδιαίτερες χροιές προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τους coaches – Δείτε το τρέϊλερ
- Άρχισε το μπρα ντε φέρ για το καλώδιο: Τουρκική αντι-NAVTEX για το γαλλικό πλοίο – «Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», ισχυρίζεται η Άγκυρα
- «Ζω Καλά» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη: Καλεσμένη η Ζέτα Δούκα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 12.00, στον ΣΚΑΪ
- Έλενα Κρεμλίδου: Η νέα περιπέτεια με ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες της με AI – Έχει καταθέσει μήνυση (βίντεο)
- Φωκάς Ευαγγελινός: «Δεν θα είμαι φέτος στη Eurovision» – Αυτός είναι ο λόγος που απέχει από την ελληνική αποστολή (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook