Καπραβέλος: «Εμβολιαζόμαστε αλλιώς θα ζήσουμε τραγωδίες-Πάμε κατευθείαν στα βράχια»
«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν », υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.
Στην οριακή κατάσταση που έχουν φτάσει τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρθηκαν μέσω της εκπομπής του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος και η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν », υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.
Όπως τόνισε, βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης αναφορικά με την πανδημία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες»
Εξέφρασε δε την ανάγκη η κυβέρνηση να παρέμβει με την επιβολή μέτρων, επισημαίνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα οδηγούμαστε προς τα βράχια.«Κάτι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της η κα Παγώνη σημείωσε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το 75%.
Στάθηκε επίσης στη σημασία της 3ης εμβολιαστικής δόσης, καθώς όπως είπε η χορήγηση της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για την δική τους ασφάλεια», τόνισε
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιβάν Σαββίδης στους εργαζόμενους του OPEN: Δεν τα έχω πεί ακόμα όλα στην Ελλάδα
- Συμφωνία των ηγετών της ΕΕ για δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία: «Ήταν ενδεδειγμένη λύση», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- ΑΕΚ – Κραϊόβα 3-2: Επική ανατροπή στις καθυστερήσεις και πρόκριση για την Ένωση στους «16» του Conference League
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 12,9% το προβάδισμα της ΝΔ – Στο πλευρό των αγροτών η κοινωνία – Τι λένε για Τσίπρα, Σαμαρά, Καρυστιανού
- Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τα Χριστούγεννα: “Ας στρέψουμε την σκέψη μας στο Βρέφος Της Βηθλεέμ”
- Διαμαντής Καραναστάσης: Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ – Τουπήραν το δίπλωμα, «έπεσε» πρόστιμο 350 ευρώ
- Δέσποινα Βανδή: Στην κουζίνα με τον 18χρονο γιο της, Γιώργο Νικολαΐδη – Βίντεο
- Θοδωρής Μαραντίνης: “Με στενοχωρεί που η κοινή γνώμη περιστρέφεται γύρω από τα προσωπικά μου” (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook