Εξαδάκτυλος: Στην εντατική 1 στους 9.000 ανεμβολίαστους – 1 στους 100.000 εμβολιασμένους
«Τα lockdown είναι σαν τους ακρωτηριασμούς στη χειρουργική. Είναι απολύτως ανεπιθύμητα, απευκταία, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν, αλλά ο δογματισμός στην ιατρική δεν επιτρέπεται», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Ξεκάθαρα είναι τα μηνύματα που προκύπτουν από τη σύγκριση του ποσοστού των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων ασθενών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις εντατικές των νοσοκομείων της χώρας μας, που παρουσίασε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».
Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, από κάθε 100.000 εμβολιασμένους, προκύπτει ένας στην εντατική ενώ από κάθε 9.000 εμβολιασμένους βρίσκεται ένας στην εντατική.
Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή και οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι πάρα πολύ κουρασμένοι. Πρόσθεσε ότι το Σύστημα Υγείας έχει αντέξει έως τώρα δύο φορές και πέρα από τα όριά του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλό να τα εξαντλούμε «κάθε τρεις και λίγο».
Για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε ότι εφαρμόζονται για να τους προστατεύσουν και πρέπει να τηρηθούν και να επιτηρηθούν.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε όσους βρίσκουν «ευφυείς» τρόπους για να παρακάμπτουν τους ελέγχους, λέγοντας πως εκθέτουν τον εαυτό τους αλλά και τους συνανθρώπους τους σε κίνδυνο. Πρότεινε μάλιστα να εξεταστεί ξανά το ζήτημα των πιστοποιητικών από γειτονικές χώρες που γίνονται δεκτά στη χώρα μας.
Παρομοίωσε το lockdown με ακρωτηριασμό που γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί αλλά κανείς δεν μπορεί δογματικά να τον απορρίψει.
«Τα lockdown είναι σαν τους ακρωτηριασμούς στη χειρουργική. Είναι απολύτως ανεπιθύμητα, απευκταία, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν, αλλά ο δογματισμός στην ιατρική δεν επιτρέπεται», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Ανυπόστατες οι αιτιάσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου
- Αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα Δωδεκάνησα είναι υπό αποστρατιωτικοποίηση»
- Αμερικανικό F-15 κατερρίφθη στο Ιράν – Iρανικό drone χτύπησε αεροδρόμιο στο Αζερμπαϊτζάν με δύο τραυματίες – Μπαράζ βομβαρδοσμών από Ισραήλ και Τεχεράνη
- Υπουργείο Εξωτερικών: 162 Έλληνες έχουν επαναπατριστεί από τη Μέση Ανατολή
- Η ΕΡΤ δυναμικά στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Από 5 έως 15 Μαρτίου 2026
- Έκλεισε ο Πανάγιος Τάφος για λόγους ασφαλείας μετά τις συνεχείς ιρανικές επιθέσεις
- Ο ΠΑΟΚ έβαλε τέσσερα γκολ στην Κηφισιά και δημιούργησε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή
- Ο Δένδιας διαψεύδει τον Κουτσούμπα για τα drones στη Σούδα: Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook