Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στους ιερούς ναούς χωρίς μάσκες και αποστάσεις... Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές από τον συνωστισμό που επικράτησε μέσα στους ιερούς ναούς.

Στις Σέρρες, στον Ιερό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών που είναι πολιούχοι. Οι πιστοί θα πουν πως έλεγχοι δεν γίνονται κατά την είσοδο τους στην εκκλησία

Και έξω από τον Ναό θα προσκυνήσουν και θα φιλήσουν χωρίς μάσκα. Για να αποφύγουν τον συνωστισμό μέσα στην εκκλησία υπήρξαν και αυτοί που κάθισαν σε πλαστικά καθίσματά στο κρύο σε εξωτερικό χώρο για να ακούσουν την λειτουργία.

Και ο ιερέας του Ναού όταν γέμισε εκκλησία βγήκε έξω και δεν επέτρεπε να μπουν και άλλοι.

Στον Κορυδαλλό στον Ιερό ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών δεν έγιναν έλεγχοι θα πουν οι πιστοί. Και μέσα ο κόσμος πάρα πολύς αλλά και έξω που η ουρά ήταν ατελείωτη.

Και δεν έλειψαν αυτοί που κάθισαν σε παγκάκια εξωτερικά του ναού.

Σε κάθε περίπτωση έλεγχος για πιστοποιητικά δεν γινόταν καθώς παραμένει προαιρετική η ύπαρξη τους για τους πιστούς.

Το rapid είναι θέμα ατομικής ευθύνης θα πει ο μητροπολίτης Τιμόθεος και δεν υπάρχει υποχρέωση.

Αντίθετοι στα μέτρα της ιεραρχίας είναι οι μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς Κυθήρων Σεραφείμ και Γόρτυνας Ιερεμίας.

Στη Μυτιλήνη οι αρχάγγελοι είναι πολιούχοι. Η γιορτή μεγάλη. Αν και δεν έγιναν παρελάσεις καθώς η Μυτιλήνη γιορτάζει τα 109 χρόνια απελευθέρωσης της στους ναούς υπήρξε συνωστισμός.

Αν και ο μητροπολίτης είναι ο πρώτος που έβαλε το θέμα για τα αυστηρά μέτρα Η εικόνα μέσα από τον ναό είναι χαρακτηριστική και δείχνει πως δεν μπορεί να ελέγχει ο συνωστισμός .

Στην Πάτρα από την άλλη η εικόνα ήταν νωρίς το πρωί καλύτερη με ελεγχόμενη είσοδο στον Ιερό Ναό Αγγέλων στο πρώτο νεκροταφείο Πατρών

«Οι ιερές εικόνες δεν μεταδίδουν ασθένειες»

«Οι ιερές εικόνες δεν μεταδίδουν τον ιό, όπως μας έλεγε και ο Απόστολος Παύλος υπάρχουν οι δυνατοί στην πίστη που διαχειρίζονται πράγματα καθημερινότητας, όπως εκείνοι τα κρίνουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Διαρκούς Ιερά Συνόδου Τιμόθεος στο LIVE NEWS.

«Ο δυνατός άνθρωπος στην πίστη, όπως και να προσκυνήσει θα πάρει τη χάρη του», τόνισε ο σεβασμιότατος.

«Η Ιερά Σύνοδος έκανε έκκληση και προτροπή», σημειώνοντας πως δεν επέβαλε στους πιστούς και ιερείς τι να κάνουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook