Κορωνοϊός – Ιπποκράτειο: Ανοίγει δεύτερη ΜΕΘ, ετοιμάζεται και τρίτη
Πως περιέγραψε την χθεσινή εφημερία ο Πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο. Τι λέει για τους ανεμβολίαστους, τις αναβολές στα χειρουργεία και την κόπωση του προσωπικού.
Για ακόμη μια δύσκολη εφημερία έκανε λόγο στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος των εργαζόμενων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας.
Όπως είπε ο Δημήτρης Κουρουβακάλης, η ροή των ασθενών ήταν «αρκετά δυναμική, ωστόσο δεν ξεπεράσαμε τα όρια μας», ενώ όπως είπε «παρέμειναν για νοσηλεία, από την εφημερία, 16 ασθενείς με κορονοϊό. Υπάρχει μια αύξηση στην έλευση ασθενών. Πιστεύω ότι θα φθάσουμε στα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου».
Ο Πρόεδρος των εργαζόμενων είπε πως «στην ΜΕΘ έχουμε μόνο 1 κρεβάτια άδειο. Ετοιμάζουμε ακόμη μια ΜΕθ με 5 κλίνες και έχουμε σαν «plan b», όπως είχαμε κάνει πέρσι τον χειμώνα, να μετατρέψουμε σε κρεβάτια Εντατικής και κρεβάτια στα χειρουργεία, σε βάρος όμως των ασθενών που πρέπει να χειρουργηθούν, όπως συνέβη και πέρσι».
Σε ότι αφορά τους ασθενείς που επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία στην διάρκεια της εφημερίας, ο κ. Κουρουβακάλης είπε πως «οι εμβολιασμένοι ασθενείς συνήθως επιστρέφουν στο σπίτι τους. Αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά. Οι περισσότεροι ασθενείς που παραμένουν στο νοσοκομείο είναι ανεμβολίαστοι, που έρχονται συνήθως εδώ σε βαριά κατάσταση».
Τέλος, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων αναφέρθηκε στην μεγάλη κόπωση του υγειονομικού προσωπικού από την «μάχη» με την πανδημία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, ζητώντας μέτρα στήριξης από την Πολιτεία.
Ολες οι Ειδήσεις
- Με κάταγμα κνήμης ο Ελ Κααμπί, χειρουργείται σήμερα – Η συγνώμη του Σιαμπάνη
- Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις: 40 και 37 ετών και πατέρες ανήλικων παιδιών, οι πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του Phantom στην Τανάγρα
- ΑΕΚ – Άρης 5-0: Νίκησε τους «κίτρινους» η Ένωση, με σούπερ Μάγερ και Βάργκα
- Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Μείωση τεκμηρίων για επαγγελματίες, 400 ευρώ ενίσχυση στους συνταξιούχους,500 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους, «κουμπαράς» για τα παιδιά – Όλα τα μέτρα των 2,2 δισ. ευρώ
- Όλα στραβά για τον Ολυμπιακό στον Βόλο, έχασε Ελ Κααμπί και βαθμούς
- ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Αυξήσεις σε μισθούς, στα 1000 ευρώ ο κατώτατος, φοροελαφρύνσεις, ενίσχυση συνταξιούχων και αγροτών – 30 μέτρα στο πακέτο των ανακοινώσεων
- Πως μοιράζονται τα χρήματα στους 331 δήμους της Ελλάδας – Αναλυτικός πίνακας για την κατανομή 28 εκατ. ευρώ
- Η ΕΡΤ της ψηφιακής εποχής στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+, το ERTFLIX, το ΕΡΤnews και το ERT COSMOS
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook