Ανησυχία προκαλεί η σταθεροποίηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το πώς θα προχωρήσουν οι επόμενες εβδομάδες. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Θα έχουμε μια δύσκολη περίοδο, που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το πόσο θα κρατήσει. Εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να είμαστε τελείως ελεύθεροι. Αν πάμε τάχιστα να εμβολιαστούμε, και με την 3η δόση οι εμβολιασμένοι, και προσέξουμε πολύ τηρώντας τα μέτρα, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να ελέγξουμε αυτό το κύμα», είπε στο MEGA ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Το lockdown είναι παροδική λύση»
«Το lockdown είναι πάντα παροδική λύση για να αγοράσεις χρόνο, δεν κάνει κάτι άλλο. Αν δεν εμβολιαστούμε, μόλις ξανανοίξουμε θα έρθουμε στην ίδια κατάσταση. Όμως, ακόμα και οι εμβολιασμένοι, δεν πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει ιός. Ο ιός κυκλοφορεί σε υψηλά ποσοστά στην κοινωνία», εξήγησε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην 3η δόση του εμβολίου, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «Οι μελέτες που έχουν γίνει για την αναμνηστική δόση έχουν γίνει στους 6 μήνες. Αλλά από τον 4ο μήνα και μετά η πιθανότητα να κολλήσεις τον ιό, παρότι εμβολιασμένος, αυξάνεται αρκετά».

Πληθαίνουν τα περιστατικά αρνητών γονιών που δε στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα περιστατικά με γονείς αρνητές που δε στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, με τον κ. Βασιλακόπουλο να σχολιάζει σχετικά ότι «Είναι άλλο να μην κάνω το εμβόλιο, και άλλο να αρνούμαι την ύπαρξη του ιού».

«Υπάρχει γενική υποχρέωση μέχρι το Γυμνάσιο και τα 16 έτη να είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση. Υπάρχει και το νομοθετικό πλαίσιο για τις αυτοδιαγωνιστικές εξετάσεις, υπάρχει υποχρέωση λοιπόν να έχουν το self – test τα παιδιά όταν πηγαίνουν στο σχολείο και να φορούν μάσκα. Επίσης υπάρχει και η αξιολόγηση της γενικότερης έννοιας της γονικής μέριμνας. Όταν η γονική μέριμνα ασκείται με κακό τρόπο, ο εισαγγελέας ανηλίκων έχει δικαίωμα να εξετάσει την περίπτωση και μπορεί να φτάσει ακόμα και στην αφαίρεση της επιμέλειας υπό ειδικές συνθήκες», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας.

Πόσο αποδίδουν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
«Πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ώστε να προστατευτούν όσο γίνεται παραπάνω οι ίδιοι. Δεν μπορεί το μοναδικό κριτήριο ενός μέτρου να είναι ο τζίρος που έχει ένα κατάστημα. Νομίζω ότι πιάνει το μέτρο, ιδίως στις νέες ηλικίες έχει υπάρξει αύξηση των νέων ραντεβού για εμβόλιο. Δεν έχουμε αύξηση της κινητικότητας στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 60 ετών. Εκεί πρέπει να υπάρξει άλλη λογική κινήτρων – αντικινήτρων», σημείωσε κλείνοντας, αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook