Στο νοσοκομείο βρέθηκε για λίγες ημέρες ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος εξομολογήθηκε με ανάρτησή του την Πέμπτη ότι εάν δεν πήγαινε «με το ζόρι» εγκαίρως να κάνει ιατρικές εξετάσεις, ενδεχομένως να μην ήταν πλέον στη ζωή.

Ο κ. Χουλιάρας μίλησε στην εκπομπή MEGA Καλημέρα σχετικά με την περιπέτεια υγείας που περνά.

«Κλειστήκαμε δύο χρόνια με τον κορωνοϊό στα σπίτια μας, δεν πηγαίναμε στα νοσοκομεία, δεν κάναμε προληπτικές εξετάσεις, οπότε τώρα που βγήκαμε έξω, κατάλαβα ότι είχα πρόβλημα στο περπάτημα. Το άφησα και αυτό και για αρκετούς μήνες έκανα εικασίες. Τα τελευταία δέκα χρόνια αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον καρκίνο, και φοβόμουν να κάνω πάλι εξετάσεις. Περίμενα να κάνω ογκολογικές εξετάσεις, αλλά μέρα με τη μέρα χειροτέρευε η κατάσταση. Την περασμένη εβδομάδα δεν μπορούσα να έρθω σπίτι από το αυτοκίνητο. Ένας φίλος με πίεσε να πάω να κάνω εξετάσεις και βρέθηκε ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσω από εδώ και στο εξής», είπε ο κ. Χουλιάρας.

«Όταν μπήκα στο νοσοκομείο και έκανα πολλές εξετάσεις, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κατάστασή μου είναι πολύ προχωρημένη και αυτό θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή. Όλοι όμως είμαστε μέσα δύο χρόνια, δυσκολευόμαστε να πάμε να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις. Είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που κάνω τελευταία στιγμή πράγματα που έπρεπε να είχα κάνει. Και με τον καρκίνο ήταν ακριβώς έτσι. Δε θέλω να τριτώσει το κακό. Την πρώτη φορά νόμιζα ότι ήταν ένα απλό κρυολόγημα, βράχνιαζε η φωνή μου. Όταν πήγα ήταν σχεδόν αργά. Και έκανα το λάθος και αυτή τη φορά», συνέχισε.

«Έκανα λάθος, αντί να κάνω το σεισμολόγο έκανα το γιατρό. Δύο χρόνια τώρα που χειροτέρευε η κατάσταση με το καρδιολογικό μου, εγώ νόμιζα ότι ήταν από το θυροειδή γιατί είχα καρκίνο στο λάρυγγα. Νόμιζα ότι ήταν κάτι συνηθισμένο, κάτι που είχα, αλλά ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό και πολύ επικίνδυνο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τους γιατρούς. Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Και εγώ επιστήμονας είμαι, αλλά δεν μπορούμε να το πάμε έτσι. Πρέπει να ακούμε τους ανθρώπους που ξέρουν, μόνο αυτοί μπορούν να μας βοηθήσουν», κατέληξε ο κ. Χουλιάρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook