Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου
Η Μαρία Θεοδωρίδου επέσήμανε πως η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέβαλαν στην έκρηξη των κρουσμάτων.
Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στις συχνότερες ανεπιθύμητες ενέργειες που παρουσιάζονται μετά τον εμβολιασμό με αναμνηστική δόση, οι οποίες είναι απλές και ίδιες με εκείνες των αρχικών δόσεων, όπως κόπωση, κεφαλαλγία, που διαρκούν 1-2 ημέρες και αντιμετωπίζονται με αναλγητικό.
«Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για την παραλλαγή Δέλτα και ασφαλή», σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Ακόμη, επισήμανε πως η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέβαλαν στην έκρηξη των κρουσμάτων και στην επαναμόλυνση ατόμων, ενώ μίλησε για τη χορήγηση της τρίτης δόσης, «που στοχεύει στην αύξηση της προστασίας», τονίζοντας ωστόσο ότι ο βασικός πυλώνας παραμένει το σχήμα των δύο δόσεων. Επίσης, είπε πως η Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά τρίτη δόση και σε άτομα που νόσησαν πριν ή μετά τον εμβολιασμό.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αντιδράσεις προκαλεί influencer που χορεύει δίπλα στον άρρωστο πατέρα της μέσα στο νοσοκομείο και προβάλλει βίντεο
- Το μοναδικό ζεϊμπέκικο του Αντύπα υπό την ερμηνεία της Κελεκίδου (βίντεο)
- Άριστος Σάββα – Ένας καλλιτέχνης που μετατρέπει το μπουζούκι σε καθρέφτη της ψυχής του
- Π. Παυλόπουλος: Η διαχρονική προσήλωση του Έθνους των Ελλήνων στις αρχές της Αντίστασης υπέρ της Ελευθερίας
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Φτιάχνει κέϊκ – «Παίρνω όλα τα κιλά εγώ», σχολιάζει ο Χρήστος Μάστορας – Βίντεο
- Ανδρομάχη: Οι φωτογραφίες από το Halloween πάρτι γενεθλίων της
- Κορωπί: «Δεν έχω καμία σχέση» λέει ο 50χρονος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του – «Την είχε κακοποιήσει ξανά» υποστηρίζει φίλη της (βίντεο)
- ΕΡΤ1 & ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ: Σε νέα ώρα μετάδοσης η «Αθλητική Κυριακή» – Η αγαπημένη μας κυριακάτικη συνήθεια, κάθε Κυριακή στις 23:00
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook