Νίκος Τζανάκης: Παρακινδυνευμένες οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές
Για τους εμβολιασμένους και το κατά πόσο κινδυνεύουν από την πανδημία, καθώς και για τις σχολικές εκπομπές μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «… από τις έξι» ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.
Γνωρίζουμε ότι με 2 δόσεις επιτυγχάνεται ανοσία 6-8 μηνών και επίσης ότι το εμβόλιο δεν αποστειρώνει, δεν προστατεύει από τη μόλυνση, αλλά αποτρέπει τη βαριά νόσο σε ποσοστό 90%, είπε ο κ. Τζανάκης και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που εμβόλιο χρειάζεται επαναληπτικότητα».
Ο ίδιος εξήγησε ότι «μια μεγάλη μερίδα εμβολιασμένων ηλικίας πάνω από 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα είναι επίνοσοι ξανά στο πεντάμηνο μέχρι και επτάμηνο. Κατά κανόνα εξελίσσονται καλά αλλά πρέπει να νοσηλευτούν. Γνώμη μου είναι να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει ραντεβού για τρίτη δόση μετά τους πεντέμισι μήνες», πρόσθεσε ο καθηγητής.
Παράλληλα χαρακτήρισε παρακινδυνευμένες τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές εξηγώντας ότι πληθαίνουν οι επιδημιολογικά κόκκινες περιοχές. Επιπλέον αν υπάρξει περιστατικό συρροής 10- 15 παιδιών θα πρέπει να απομονωθούν στο εκδρομικό σημείο, ενώ ως προς τη διάδοση, μπορεί να φέρουν τον ιό μέσα στο σπίτι τους.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Δασκουλίδης- Ζαν Μπατίστ: Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα τους στο ανανεωμένο Botox Live με εκρηκτικές ερμηνεύτριες στο πλευρό τους (εικόνες)
- Eurovision 2026: Ο Akylas παίζει στο πιάνο τη «λυπημένη» εκδοχή του «Ferto» – Βίντεο
- Δούκας και Γερουλάνος διαφωνούν με τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου από το ΠΑΣΟΚ: Δεν αντιμετωπίζονται έτσι τα προβλήματα, δεν είναι ώρα να γινόμαστε λιγότεροι
- Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά τη διαγραφή παραδίδει την έδρα στο ΠΑΣΟΚ – Το μήνυμα στον Ανδρουλάκη και ο όρος που θέτει
- Η Ελένη Μενεγάκη διαψεύδει τις φήμες περί χωρισμού από τον σύζυγό της, Μάκη Πανταζόπουλο – «Απολύτως ψευδή δημοσιεύματα»
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι σε 20χρονο στην Καλαμαριά – Η στιγμή που αιμόφυρτος καταρρέει στο πεζοδρόμιο
- Τσέλιε – ΑΕΚ 0-4: Πήρε εκκωφαντική εκδίκηση και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Conference League
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης διέγραψε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο – «Η διαγραφή είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας φοβικής ηγεσίας», η πρώτη αντίδραση του βουλευτή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook