«Η σύσταση είναι η 3η δόση να γίνει το συντομότερο δυνατό μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης, ενώ η ανοσιακή απόκριση απέναντι στον ιό μετά την 3η δόση είναι πολύ μεγαλύτερη σε αναλογία την προστασία που προσφέρουν οι δυο δόσεις, δήλωσε ο ίδιος.

Τα στοιχεία μελέτης της Pfizer που αποκαλύπτουν ότι η πιθανότητα μόλυνσης από κορονωϊό μειώνεται κατά 95% μετά την τρίτη δόση παρέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θανάσης Δημόπουλος.

Συγκεκριμένα η μελέτη συμπεριλάμβανε 10 χιλιάδες άτομα που είχαν λάβει τη 2η δόση και τυχαιοποιήθηκαν είτε να λάβουν την 3η δόση ή placebo (να μην κάνουν το εμβόλιο) 

Για όσους έκανα τρίτη δόση, δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος και μειώθηκε η πιθανότητα μόλυνσης κατά 95%: «Δηλαδή 6 άτομα στα 5 χιλιάδες που έκαναν το εμβόλιο μολύνθηκαν και νόσησαν ελαφρά, σε σχέση με 123 άτομα από αυτά που δεν έκαναν την 3η δόση», εξήγησε ο πρύτανης.

«Η σύσταση είναι η 3η δόση να γίνει το συντομότερο δυνατό μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης, ενώ η ανοσιακή απόκριση απένταντι στον ιό μετά την 3η δόση είναι πολύ μεγαλύτερη σε αναλογία την προστασία που προσφέρουν οι δυο δόσεις, δήλωσε ο ίδιος.

Επίσης μίλησε για τον μικρό φόβο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας-περικαρδίτιδας που παρουσιάζεται συνήθως σε ενήλικες άνδρες μετά τον εμβολιασμό, τονίζοντας ότι σε πολύ πρόσφατη έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι αυτή η περίπτωση αφορά μόλιες 2 περιστατικά ανά 1 εκατ δόσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook