Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: Οι αρνητές ιερείς γίνονται όργανα του σατανά
Ειδικά για τα μοναστήρια τόνισε ότι η λήψη μέτρων για αρνητές είναι λίγο πιο δύσκολη, ωστόσο ο Επίσκοπος έχει τη δυνατότητα να πει στον ηγούμενο «δεν θα εξομολογήσεις, δεν θα λειτουργήσεις μέχρι νεοτέρας».
Να γίνει οριζόντια υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους όσοι μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου χωρίς διαχωρισμούς εάν πρόκειται για παππά, δεσπότη ή αστυφύλακα, πρότεινε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».
Εξέφρασε την οργή του για τους αρνητές ιερείς, λέγοντας ότι γίνονται όργανα του σατανά γιατί δεν ακούνε τη φωνή της Εκκλησίας.
«Ο σατανάς έχει επιτραπεί από τον ίδιο το θεό να μας ‘’πειράζει’’. Από την επιδεκτικότητα του ανθρώπου αν γίνεται όργανο του σατανά, όπως εν προκειμένω γίνονται αυτοί που δεν ακούνε τη φωνή της Εκκλησίας», τόνισε ο Μητροπολίτης.
Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι οι αρνητές ιερείς θέτουν εαυτόν εκτός Εκκλησίας καθώς δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριάρχη.
«Κρέμασμα θέλουν, εμ τι; Η Εκκλησία έχει κανόνες, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» είπε ο χαρακτηριστικά.
Ειδικά για τα μοναστήρια τόνισε ότι η λήψη μέτρων για αρνητές είναι λίγο πιο δύσκολη, ωστόσο ο Επίσκοπος έχει τη δυνατότητα να πει στον ηγούμενο «δεν θα εξομολογήσεις, δεν θα λειτουργήσεις μέχρι νεοτέρας».
Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Διονύσου, όπου «κρύβονται οι καλόγεροι που κάνουν το εμβόλιο από τον ηγούμενο». Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο ένας καλόγερος που εμβολιάστηκε και το έμαθε ο ηγούμενος, μετά δεν του έδινε το χέρι να το φιλήσει «για να μην τον κολλήσει» και δεν τον άφηνε να λειτουργήσει.
«Αντί να τρίζει ο ζυγός, τρίζει τ’ αλέτρι», σχολίασε.
Για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου πως δεν μπορεί διενεργεί η Εκκλησία ελέγχους στις εισόδους των ναών, τόνισε ότι είναι λογικό και πως δεν μπορεί ο παππάς, ο νεωκόρος ή ο επίτροπος που προσφέρει εθελοντικά να κάνουν ελέγχους.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 13χρονου που σκοτώθηκε με το πατίνι στην Ηλεία: «Σε γέννησα για να μου φύγεις …«Καλό παράδεισο άγγελέ μου»
- Αποκλειστική συνέντευξη του Νόα Άλεν στο “Off The Record” του PS Blog – Η ποδοσφαιρική συνύπαρξή του με τον Μέσι, η αγάπη για τον Γιώργο Καραγκούνη και η διαδρομή από τις Σέρρες στο Μαϊάμι (vid.)
- MEGA Stories: «Οι υδάτινες ιστορίες της Εθνικής Πόλο Γυναικών» – Απόψε στις 00:40
- Απολογείται σήμερα ο 89χρονος για τις ένοπλες επιθέσεις – «Ήταν πάντα οξύθυμος, μου φώναζε και μου τραβούσε τα μαλλιά», λέει η κόρη του (βίντεο)
- Ο καιρός της Πρωτομαγιάς: Βουτιά της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, σφοδροί άνεμοι και βροχές – «Προετοιμαστείτε για ενδεχόμενο απαγορευτικού»
- Ο Νίκος Φαραντούρης στο ΠΑΣΟΚ: «Ενώνω τη φωνή μου για διαφάνεια και πολιτική αλλαγή»
- Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με πατίνι: «Τον γνώριζα από την ημέρα που γεννήθηκε», λέει ο γιατρός του
- ΠΑΣΟΚ – Πρόταση για τετραήμερη εργασία -Ανδρουλάκης: «Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού -Προτεραιότητα η νέα γενιά»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook