Παυλάκης: Δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό η μετάλλαξη «Δέλτα»!
 
  Προειδοποιεί για ρεκόρ θανάτων στην Ελλάδα έως τα Χριστούγεννα και προτείνει σοβαρά μέτρα που θα περιορίσουν τις επαφές των ανθρώπων, όπως να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις. Λέει «όχι» σε ρεβεγιόν παρά μόνο εάν όλοι είναι εμβολιασμένοι και υποβληθούν σε rapid test την ίδια ημέρα.
Η μετάλλαξη Δέλτα «δεν παίζει και δεν παίζεται», θα ανακοπεί μόνο αν σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, τόνισε ο ιατρός- ερευνητής Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Προειδοποίησε ότι μετά το ρεκόρ κρουσμάτων μπορεί δυστυχώς η Ελλάδα να έρθει αντιμέτωπη και με ρεκόρ νεκρών από τον κορωνοϊό.
Προτείνει σοβαρά μέτρα που θα περιορίσουν τις επαφές των ανθρώπων, όπως να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις. Λέει «όχι» σε ρεβεγιόν παρά μόνο εάν όλοι είναι εμβολιασμένοι και υποβληθούν σε rapid test την ίδια ημέρα.
Έρχεται τσουνάμι αν αφεθεί ο ιός να αλωνίζει
Όπως είπε οι εμβολιασμοί από μόνοι τους δεν αρκούν για να ανασχεθεί το πανδημικό κύμα, καθώς όπως είπε αν ο ιός αφεθεί να αλωνίζει, θα έρθει «τσουνάμι» και η Ελλάδα θα έχει 100 θανάτους την ημέρα.
«Κοιτάξτε την καμπύλη των μολύνσεων και των θανάτων θα δείτε ότι βρισκόμαστε στο τσουνάμι αυτή τη στιγμή, με ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα. Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, μπορεί να καταλύσει και το κραταιό σύστημα υγείας της Γερμανίας», σημείωσε.
Δε χαμπαριάζει από εμβολιασμό η μετάλλαξη «Δέλτα»
Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι είναι αδήριτη πραγματικότητα ότι το κύμα αυτό συντηρείται και από τους εμβολιασμένους και από τους ανεμβολίαστους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ‘’Δέλτα’’ δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό».
«Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι ανεμβολίαστων αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό», είπε ο γιατρός-ερευνητής.
Το παράδειγμα της Σιγκαπούρης με τους εμβολιασμένους στο 93%
Ο γιατρός – ερευνητής, έφερε ως παράδειγμα τη Σιγκαπούρη, μια χώρα με εμβολιασμένο το 93% του πληθυσμού της.
Εξήγησε ότι λόγω του αυξημένου ποσοστού των εμβολιασμένων η Σιγκαπούρη προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων για πρώτη φορά και αντιμετωπίζει τώρα «τσουνάμι» μολύνσεων αντίστοιχο με της Ελλάδας. Το «αβαντάζ» της Σιγκαπούρης είναι ότι έχει πολύ λιγότερους νεκρούς από την Ελλάδα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είπε τον «Παλιόκαιρο» και εξασφάλισε μια θέση στο The Voice
- Βολάνης-Κατσίγιαννη: Στα backstage της πρόβας τζενεράλε πριν την πρεμιέρα και το «1+1» δώρο τους στον κόσμο
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: “Η γιαγιά μου πριν χρόνια μού είχε βρει στο φλυτζάνι τα αρχικά του Χρήστου Μάστορα” (βίντεο)
- Σίντνεϊ Σουίνι: Η ανάρτησή της μετά την τολμηρή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί – «Η δύναμη των γυναικών» (βίντεο&φωτογραφίες)
- Ιωάννα Τούνη: Μας δείχνει την έκπληξη που της έκανε ο σύντροφος της!
- Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν μαθητές και καθηγήτρια μετά από άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε Λύκειο
- Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει τη διοίκηση του Ελληνικού Φεστιβάλ
- «Καρφώνουν» Ανδρουλάκη Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος: «Κανείς δεν είναι τέλειος, γίνονται λάθη, υπάρχουν ζητήματα» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  