Μόσιαλος: «Δεν αποκλείω τοπικά lockdown…»
Τι είπε για τη νέα μετάλλαξη από την Μποτσουάνα, αλλά και τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα για την πανδημία.
Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος για τη νέα μετάλλαξη από την Μποτσουάνα, αλλά και τα μέτρα που έχει λάβει και πρέπει να λάβει η Ελλάδα για την πανδημία.
Κληθείς να εκτιμήσει το γεγονός ότι η Pfizer ξεκίνησε έρευνα για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα, έκρινε ότι «καλώς έκανε», σχολιάζοντας πως δεν ξέρουμε αν τα υπάρχοντα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά στη νέα μετάλλαξη και υπενθυμίζοντας ότι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέτρεψε τις εταιρείες να προχωρήσουν σε μελέτες.
«Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το σύμπτωμα κι όχι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι, το 6% των Αφρικανών έχουν εμβολιαστεί. Το να βρούμε το εμβόλιο είναι το εύκολο. Το ερώτημα είναι αν θα φτάνουν τα εμβόλια στην Αφρική ή μόνο στην Ευρώπη; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν κυβερνήσεις και εταιρείες», τόνισε ο καθηγητής.
Σε ερώτημα σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορονοϊού, είπε πως «το γενικό lockdown είχε νόημα όταν δεν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Τότε δεν είχαμε εμβόλια και προετοιμασμένο σύστημα υγείας, ούτε οι πολίτες δεν ήξεραν τι πρέπει να κάνουν.
Τώρα απλά θα το μεταθέσουμε» και συμπλήρωσε πως αυτό που θα πρέπει πραγματικά να γίνει αυτήν τη στιγμή για να ανακοπεί το νέο κύμα της πανδημίας είναι να γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου και να εμβολιαστούν εκείνοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.
«Δεν προέχει ο πανικός να πάμε σε ένα lockdown, αλλά να πειστούν όσοι περισσότεροι συμπατριώτες μας να κάνουν την 3η δόση και το εμβόλιο», δήλωσε σχετικά και τόνισε ότι, «αν τα μέτρα τηρηθούν και δεν επηρεάσει νέα μετάλλαξη τη χώρα, η γνώμη μου είναι ότι, πιθανόν είναι να κάνουμε ανάσχεση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Δεν αποκλείω όμως τοπικά lockdown».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Επαναφορά 13ου μισθού στο Δημόσιο και 13ης σύνταξης – Κατάργηση 13ωρου, κίνητρα για 4ήμερη εργασία – Οι 7 νομοθετικές παρεμβάσεις στους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
- Ηρακλής – Ατρόμητος 1-1: Μια ανάσα από την ανατροπή ο Γηραιός, ακυρώθηκε γκολ του Μάρκες στο 90+4′
- Γιώργος Μαζωνάκης: Σε «λαϊκή αγρυπνία» στη Νίκαια η σορός του από το απόγευμα της Κυριακής – Τη Δευτέρα η κηδεία
- Η «Καθημερινή της Κυριακής»
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Η «Realnews» της Κυριακής
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 0-1: Κρητική μπαλωθιά στο ντεμπούτο του Ιμανόλ και… αποθέωση για Μεντιλίμπαρ!
- Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook