Σχετικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα να κλείσουν τα σύνορα των χωρών, διότι το μεταλλαγμένο στέλεχος μπορεί να γεννιέται σε πολλές περιοχές ταυτοχρόνως

«Ένας τρόπος για να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας θα ήταν να προχωρούσαμε πιο γρήγορα στην τρίτη εμβολιαστική δόση», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.

Ο καθηγητής εξήγησε πως θα έπρεπε να τρέξουμε νωρίτερα προς την αναμνηστική δόση, καθώς η χώρα μας ταλαιπωρείται από ένα παρατεινόμενο πανδημικό κύμα και δεν έχει πολλές άλλες λύσεις για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαραίτητη την τρίτη δόση. «Έγινε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως νωρίτερα και από άλλες χώρες, αλλά νομίζω πως έπρεπε να πάμε νωρίτερα στην τρίτη δόση για να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας».

Σχετικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα να κλείσουν τα σύνορα των χωρών, διότι το μεταλλαγμένο στέλεχος μπορεί να γεννιέται σε πολλές περιοχές ταυτοχρόνως. «Τα περισσότερα περιστατικά όπως βλέπουμε στη μεγάλη Βρετανία δεν σχετίζονται με ταξίδι», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε δε ότι πολύ σύντομα θα επικρατήσει έναντι της μετάλλαξης Δέλτα:«Είναι προφανές με βάση όλα τα στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα, φαίνεται να είναι αρκετά πιο μεταδοτική, προκαλώντας επαναλοιμώξεις σε εμβολιασμένους με άλλο στέλεχος και να διαφεύγει σε κάποιο βαθμό της ανοσιακής απάντησης.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook