Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση «αρπαγής» του γυμνασιάρχη στο σχολείο του Αιγινίου στην Πιερία, από ομάδα 11 ατόμων.

Τα 11 άτομα που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και είναι απλά σκληροί αρνητές του κορωνοϊού και των εμβολίων, θεωρούσαν ότι ο γυμνασιάρχης «βασανίζει» τα παιδιά επειδή τους λέει πως πρέπει να φοράνε μάσκες και να κάνουν τεστ, όπως προβλέπεται.

Οι ίδιοι δε δίστασαν να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και μπροστά στα μάτια παιδιών να ορμήσουν να προπηλακίσουν, και να βάλουν χειροπέδες στο γυμνασιάρχη. Στη συνέχεια με τη χρήση βίας τον έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 άτομα (9 άνδρες και 2 γυναίκες), για αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

«Έχετε όλοι συνταχθεί με την κυβέρνηση», λέει ο δικηγόρος των κατηγορουμένων
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Βασίλης Νουλέζας.

«Υπάρχει ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος που ενεργοποιείται, και αναφέρει ότι επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων η προστασία του Συντάγματος όταν αυτό καταλύεται. Υπάρχει συνεχής αντισυνταγματική δράση, τα νομοθετήματα για την αναχαίτηση της πανδημίας. Το Σύνταγμα είναι ο θεμελιώδης χάρτης που δεν μπορεί να παραβιάζεται. Στην Ελλάδα υπάρχει το ΣτΕ που εκδίδει αντιφατικές αποφάσεις και κατά τη γνώμη μου απαράδεκτες. Αυτοί οι πολίτες θεωρούν ότι συντρέχουν λόγος να ενεργοποιηθεί το άρθρο 120. Αντιτίθεμαι σθεναρά σε οποιαδήποτε πράξη βίας. Όσο ακραία είναι η συμπεριφορά των κατηγορουμένων, άλλο τόσο είναι βίαιο όταν ένα παιδί που δεν μπορεί να έχει το διαγνωστικό τεστ να μένει εκτός του δημόσιου σχολείου», είπε ο κ. Νουλέζας.

«Το Σύνταγμα και η συγκεκριμένη διάταξη, εγγυάται ένα ελάχιστο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά και έχει καταλυθεί το Σύνταγμα. Άνθρωποι που σκέφτονται ότι το Σύνταγμα δε λειτουργεί αυτή τη στιγμή, είναι πολλοί στην Ελλάδα», συνέχισε.

«Ο εμβολιασμός χρειάζεται ρητή συγκατάθεση, τηρουμένων των συνταγματικών εγγυήσεων. Έχετε όλοι συνταχθεί με την κυβέρνηση. Το μόνο που κάνει είναι να θεσπίζει δρακόντεια μέτρα και να βάζει πρόστιμα στους πολίτες, να τους οδηγεί σε περιθωριοποίηση», σημείωσε ο κ. Νουλέζας κλείνοντας.

«Περισσότερες από 100 οικογένειες δε στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο»
«Είναι ένα αποτρόπαιο γεγονός, μια απαράδεκτη πράξη σε χώρο παιδείας και πολιτισμού. Μας γεμίζει με θυμό γιατί στρέφεται εναντίον ανθρώπων που κάνουν τη δουλειά τους, διαφυλάσσουν την υγεία των μαθητών μας. Είμαστε δίπλα τους και τους επαινούμε που τηρούν στο έπακρο τα μέτρα και χάρη σε αυτούς η διασπορά είναι πολύ μικρή. Χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους κρατάμε τα σχολεία ανοιχτά. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί πρόγραμμα με στοχευμένες κινήσεις, για επιμορφωτικά προγράμματα, για να αλλάξει αυτή η κουλτούρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Εμείς χτυπήσαμε ριζικά το γεγονός βάζοντας αυστηρούς όρους για κάποιον που έχει την επιμέλεια ενός παιδιού και δεν το στέλνει σχολείο. Δε συλλαμβάνονται πια οι εκπαιδευτικοί. Το ΣτΕ έκρινε νόμιμα τα μέτρα αυτά. Αν κάποιος εκπαιδευτικός εμπλακεί σε κάποια περιπέτεια τέτοια καλύπτουμε όλα τα έξοδα. Είναι περισσότερες από 100 οικογένειες στην Ελλάδα που δε στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο», είπε από την πλευρά του ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Φοβάμαι για τους συναδέλφους και του μαθητές του σχολείου»
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο λυκειάρχης του σχολείου όπου έλαβαν χώρα τα γεγονότα, Γιώργος Γκαϊτατζής.

«Η εκτίμηση η δική μου είναι ότι ήθελαν εμένα και το διευθυντή του Γυμνασίου. Έψαχναν και εμένα όταν έγινε η επίθεση. Εγώ τη γλύτωσα κατά λάθος, από σύμπτωση. Βέβαια και γνωρίζω κάποια άτομα της επίθεσης. Τρεις εξ αυτών είναι γονείς μαθητών μας. Ήρθαν διαμαρτυρόμενοι για τις μάσκες και τα τεστ. Είχαμε κάνει καταγγελίες για αυτά τα περιστατικά. Τη Δευτέρα που μας πέρασε καταθέσαμε και μήνυση. Το περιμέναμε αυτό που έγινε, είχαμε ενημερώσει, αλλά νομίζω ότι δε θα μπορούσαμε να το προλάβουμε», είπε ο κ. Γκαϊταντζής.

«Φοβάμαι για όλους, για εμένα, τους συναδέλφους μου τους μαθητές του σχολείου. Το κλίμα που κυριαρχεί στα σχολεία μας είναι αυτό. Και οι γονείς είναι ανήσυχοι. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα. Ακόμα και τώρα που το ζήσαμε, δεν το πιστεύω ότι έγινε», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook