Εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται για το θέμα των ΜΕΘ

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει πλέον η μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ και για την αυξημένη θνητότητα στους ασθενείς που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

H Εισαγγελία Πρωτοδικών εντάσσει τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα στην έρευνα που διενεργεί ήδη, για την κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η μελέτη των δύο επιστημόνων θα ενταχθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται εδώ και καιρό στην εισαγγελία η οποία θέτει υπό διερεύνηση κάθε αναφορά που δημοσιοποιείται και συνδέεται με την υγεία και προστασία των πολιτών.

Η μελέτη δείχνει πως η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο, όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι. Σε αυτήν, οι επιστήμονες αναφέρουν πως όσο περισσότεροι είναι οι διασωληνωμένοι στο ΕΣΥ, τόσο αυξάνεται κλιμακωτά η πιθανότητα θανάτου ανά μέρα νοσηλείας: +25% για >400, έως +57% για >800 ασθενείς. Μάλιστα η διασωλήνωση σε νοσοκομείο εκτός Αττικής σχετιζόταν με +35-40% θνητότητα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook