Τη Δευτέρα ο καιρός από πλευράς φαινομένων θα είναι βελτιωμένος, καθώς οι βροχοπτώσεις στα Δωδεκάνησα, ότι απέμεινε από το πέρασμα της κακοκαιρίας Carmel, το πρωί θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά κατά διαστήματα, με αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Όσο βαδίζουμε προς το βράδυ, περιμένουμε να συννεφιάσει στα κεντρικά και βόρεια. Και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, περιορισμένες σε έκταση στη Θεσσαλία και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας κυρίως στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο το μεσημέρι, θα πλησιάσει τους 12 βαθμούς στα βόρεια, 13 με 15 στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και 14-16 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο. Παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, το κρύο θα είναι τσουχτερό νωρίς το πρωί και ο παγετός θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5, στο Αιγαίο και 6 μποφόρ. Μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι λίγο πιο ισχυροί μέχρι 7 το πρωί, αλλά βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με τον ήλιο να κυριαρχεί και μόνο αργά το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 3-14 και οι άνεμοι βορειοδυτικοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 2-10 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό βόρειοι 3-5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπονται μικρής έντασης βροχές στα ανατολικά και νότια και στο Αιγαίο, αρκετά διάσπαρτες, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι λίγο συννεφιασμένος, αλλά προς το απόγευμα ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη 3-5 τοπικά μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 8 στα βόρεια και 11-14 στις υπόλοιπες περιοχές, στους 16 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η μέγιστη στην Κρήτη.

Κλείνοντας, την Τετάρτη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγη παροδική συννεφιά κατά βάση αραιή, και τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο. Προς το απόγευμα θα συννεφιάσει λίγο στα δυτικά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στο Ιόνιο το βράδυ. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα το μεσημέρι , από 7 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 12-14 οι μέγιστες στις υπόλοιπες περιοχές. Και οι άνεμοι μεταβλητοί 3-5 μποφόρ, βορειοδυτικοί στα Δωδεκάνησα μέχρι 6 μποφόρ.

MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook