Τζανάκης: Έως και 18.000 κρούσματα την ημέρα μετά τα Φώτα!
O καθηγητής χαρακτήρισε την 4η δόση αναπόφευκτη για άτομα που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ανοσία δηλαδή για εκείνους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Ραγδαία αναμένεται να είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας με βάση όσα δήλωσε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, μέσα σε 15-20 ημέρες, αναμένεται να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων λόγω της Όμικρον και όπως είπε είναι πιθανό μετά την γιορτή των Φώτων να καταγραφούν από 15 έως και 18 χιλιάδες κρούσματα μόλις σε ένα 24ωρο. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Θα μιλήσω εμπειρικά. Σε όλες τις χώρες το πανδημικό κύμα λόγω της Όμικρον ξεκίνησε με μια εικόνα όπως στην Ελλάδα. Δηλαδή σταθεροποιούνται τα κρούσματα σε υψηλούς αριθμούς και ξαφνικά εκτοξεύονται σε διπλάσιους και τριπλάσιους μέσα σε 15-20 ημέρες. Αν υποτεθεί ότι ξεκινάμε τώρα δεν αποκλείεται να δούμε έξαρση λίγο μετά τα Φώτα. Θα είναι περίπου τριπλάσια έως τετραπλάσια της σημερινής εικόνας, εάν μπορέσουμε να τα διαγνώσουμε όλα. Ενδέχεται να καταγράψουμε και 15-18 χιλιάδες κρούσματα λίγο μετά τα Φώτα , χωρίς να αποκλείεται μια μικρή αύξηση αμέσως μετά την πρωτοχρονιά».
Από την άλλη ο καθηγητής συνέστησε στο κοινό να προβαίνει σε συχνό τέστινγκ, με διενέργεια σελφ τεστ, όπως τόνισε ανά 3 ημέρες κατά την διάρκεια των εορτών αλλά και να τηρεί αυστηρά τα μέτρα προστασίας: «Να κάνουμε 4 σελφ τεστ μέσα στις γιορτές μέχρι την πρωτοχρονιά, ένα ανά 2-3 περίπου ημέρες, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων και εμβολιαστικού στάτους.Τα τραπέζια στις γιορτής να είναι ολιγομελή, το πολύ μέχρι 10 άτομα,να χρησιμοποιούμε μάσκα υψηλής προστασίας και να μην την βγάζουμε καθόλου και έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Τέλος ο καθηγητής χαρακτήρισε την 4η δόση αναπόφευκτη για άτομα που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ανοσία δηλαδή για εκείνους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά τη διαγραφή παραδίδει την έδρα στο ΠΑΣΟΚ – Το μήνυμα στον Ανδρουλάκη και ο όρος που θέτει
- Η Ελένη Μενεγάκη διαψεύδει τις φήμες περί χωρισμού από τον σύζυγό της, Μάκη Πανταζόπουλο – «Απολύτως ψευδή δημοσιεύματα»
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι σε 20χρονο στην Καλαμαριά – Η στιγμή που αιμόφυρτος καταρρέει στο πεζοδρόμιο
- Τσέλιε – ΑΕΚ 0-4: Πήρε εκκωφαντική εκδίκηση και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Conference League
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης διέγραψε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο – «Η διαγραφή είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας φοβικής ηγεσίας», η πρώτη αντίδραση του βουλευτή
- Παναθηναϊκός – Μπέτις 1-0: Δικαίωμα στο όνειρο με δέκα παίκτες για τα πράσινα λιοντάρια
- Σάκης Τανιμανίδης: «Έκανα το τηλεπαιχνίδι στον ΣΚΑΪ μόνο για τα λεφτά – Ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία» (βίντεο)
- Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε και όπου βγει μέχρι το 2027 και μετά βλέπουμε – Μέχρι τότε κυκλοφορούμε με τα τρένα με δική μας ευθύνη»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook