Βίντεο ντοκουμέντο για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ
Η προσπάθεια των εργατών να εγκαταλείψουν τη λοκομοτίβα
Ένα ντοκουμέντο φρίκης αποκαλύπτει το MEGA, από το τραγικό δυστύχημα με το βαγόνι εργασίας στις γραμμές του ΗΣΑΠ.
Ήταν ξημερώματα Τρίτης 16 Νοεμβρίου στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο ύψος του σταθμού «Αττική», ενώ βρίσκονται εν κινήσει, οι εργαζόμενοι πηδούν αναγκαστικά από το βαγόνι για να σωθούν, βλέποντας την τρελή πορεία του.
Το κακό δεν αργεί να γίνει… Το μηχάνημα συγκρούεται με επιβατικό συρμό χωρίς επιβάτες, ο οποίος είχε τοποθετηθεί επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει.
Ο 41χρονος εργοδηγός όμως βρίσκει τραγικό θάνατο, ενώ από τη σύγκρουση, ακόμα δύο εργάτες: ο Ολλανδός οδηγός και ένας Έλληνας τεχνικός τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Τόσο το κύριο όσο και το εφεδρικό σύστημα πέδησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, δεν δούλεψαν με αποτέλεσμα η λοκομοτίβα να μην μπορέσει να σταματήσει παρά τις προσπάθειες του χειριστή της…
Το δυστύχημα έγινε στη γραμμή 1 στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την τρελή πορεία της.
Η απόσταση που διήνυσε ήταν πολύ μεγάλη, από Κηφισιά μέχρι Άγιο Νικόλαο. Αν δεν συναντούσε τον συρμό στον Άγιο Νικόλαο, θα είχε φτάσει στον Πειραιά με ταχύτητα 100 χιλιόμετρα λένε οι ειδικοί.
Ο 41χρονος ήταν εργοδηγός επί 16 χρονια. Ήταν ανύπαντρος και όπως λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν, είχε πάθος με τη δουλειά του και ήταν τελειομανής. Όπως αναφέρουν, είχε λατρεία με τη θάλασσα και είχε πάρει και μια βάρκα και έκανε σχέδια για το μέλλον.
«Θεωρούμε ότι στο μέλλον κατά την άσκηση της ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα θα προκύψουν ακριβώς ποιοι είναι οι υπαίτιοι του ατυχήματος» σημείωσε ο δικηγόρος Αντώνης Φούτσης.
«Από τα βίντεο προκύπτει ότι το συγκεκριμένο βαγονέτο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα δεδομένου ότι είχε χάσει το σύστημα πέδησης. Σε μια απόσταση περίπου 5 λεπτών από τη στιγμή που έχασε το σύστημα πέδησης μέχρι την πρόσκρουση έχει αναπτύξει μια ταχύτητα περίπου 40-45 χιλιόμετρα. Είναι δεδομένο ότι δεν είχε καθόλου σύστημα πέδησης» πρόσθεσε ο δικηγόρος.
Πράγματι έχει προκύψει ένα περιστατικό αντίστοιχο το καλοκαίρι τον αυγουστο του 2021 το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και να αξιολογηθεί.
Η βλάβη στα φρένα της μηχανής λείανσης της γραμμής ενδεχομένως κρύβει ελλιπή συντήρηση εκ μέρους της εργολαβικής εταιρίας, η οποία έχει αναλάβει το έργο, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να μιλήσει ακόμα με πλήρη βεβαιότητα δεδομένου ότι το μηχάνημα ανήκει στη γερμανική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο και έχει και την ευθύνη συντήρησης των μηχανών που χρησιμοποιεί.
Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να συνοδεύουν τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρίας στις νυχτερινές εργασίες λείανσης όταν το δίκτυο είναι κλειστό για το επιβατικό κοινό, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ανέβει κανείς άλλος τεχνίτης σε τέτοια μηχανή πριν αποσαφηνιστεί ο τρόπος συντήρησής τους.
Τέλος, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ η εν λόγω μηχανή, είχε εκτροχιαστεί και το καλοκαίρι.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κλέλια Ανδριολάτου: Οι πόζες με πορτοκαλί ολόσωμο σε παραλία
- Το ατύχημα της Ιωάννας Τούνη: «Παραλίγο να χάσω το μάτι μου στη Μύκονο» – Πώς πήγε να γίνει επεισόδιο με τους μπράβους του ΜακΚόναχι – Βίντεο
- Ρέθυμνο: Σύλληψη στελέχους του ΔΕΔΔΗΕ ενώ συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Τεράστιες καταστροφές σε επιχειρήσεις και σπίτια – Κάηκαν πάνω από 45.000 στρέμματα
- Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία, μπαράζ από μηνύματα του 112 για εκκενώσεις σε 4 περιοχές – Μάχη με αναζωπυρώσεις σε Ρέθυμνο και Πάρο, καλύτερη εικόνα στην Αχαΐα
- Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 6.000 ευρώ το χρόνο το αφορολόγητο όριο στα φιλοδωρήματα, τι ισχύει για όσους δουλεύουν σεζόν
- Παναθηναϊκός – Πάκσι 2-2: Πρόκριση θρίλερ με λυτρωτή τον Ραστόντερ!
- Άδωνις Γεωργιάδης μετά το θόρυβο για τα «έξυπνα γυαλιά: «Ναι είναι Meta2, κοστίζουν 600 ευρώ και μυστική ή παράνομη εγγραφή με αυτά, δεν γίνεται»
- ΠΑΟΚ – Ντινάμο Κιέβου 2-0: Σόου Κωνσταντέλια στην Τούμπα και πανηγυρική πρόκριση στα προκριματικά του Europa League
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook