Το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής που ανιχνεύεται θα έχει αύξηση 200%, είπε καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκου Θωμαίδης, χτυπώντας καμπάνι κινδύνου για τη ραγδαία διασπορά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Θωμαΐδης επεσήμανε πως η αύξηση που εκτιμάται ότι θα έχουμε αυτή την εβδομάδα στο ιικό φορτίο που ανιχνεύεται στα λύματα της Αττικής θα είναι έως 200%

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ είπε πως «από το Σάββατο ως σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα».

«Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση. Γιατί η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα στοιχεία καταστροφικά» ανέφερε νωρίτερα από την πλευρά του ο Νίκος Σύψας. « Αν επικρατήσει η μετάλλαξη θα έχουμε πρόβλημα».

«Έχουμε αύξηση στην Αθήνα την παρακολουθούμε με αγωνία. Κάνουμε εκτιμήσεις για μεταλλάξεις αν επικρατήσει θα έχουμε πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. Αυτοί είναι οι αδιανόητοι αριθμοί του τρόμου στην Αττική. Η αυξητική τάση πανδημίας στο 77,9%, 3.791 ενεργά κρούσματα και μία πρόβλεψη σοκ για πάνω από 1.100 κρούσματα τη μέρα στο εξής σε όλη την χώρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook