Νέα μέτρα από τις 3/1– «Λουκέτο» τα μεσάνυχτα σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης – Απαγορεύονται οι όρθιοι
Ποιες είναι οι εισηγήσεις των επιστημόνων για διασκέδαση, εστίαση, γήπεδα, σχολεία, επισκεπτήρια στα νοσοκομεία.
Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, από την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου η εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, ενώ θα απαγορεύονται οι όρθιοι.
Τα νέα αυτά μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και θα ισχύουν έως τις 16 Ιανουαρίου.
Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 16 Ιανουαρίου είναι τα εξής:
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FP2) ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης, αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
– Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Παράλληλα, προειδοποίησε πως αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.
– Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
– Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
– Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
Από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου
Τα νέα αυτά μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και θα ισχύουν έως τις 16 Ιανουαρίου, ενώ όπως είπε δεν αποκλείεται να παραταθούν.
«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Όμικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Eπέτειος Πολυτεχνείου: Πάνω από 23.000 διαδηλωτές πήραν μέρος στην ειρηνική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου
- Σπύρος Μαρτίκας: Όταν με εξαπάτησαν έκανα απόπειρα αυτοκτονίας με φάρμακα που έκλεψα από το φαρμακείο μου- Με έσωσε η Βρισηίδα και η αδελφή μου» (βίντεο)
- Επέτειος Πολυτεχνείου: Περίπου 15.000 διαδηλωτές έξω από την αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)
- ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ: «Κορυφαία στάδια του κόσμου», «Waka Ama» και «Αυστραλιανό Όπεν» – Τρία συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε Α´ τηλεοπτική μετάδοση – 24-28.11.2025
- ΕΡΤnews – ΠΡΕΜΙΕΡΑ: «Πολιτική κουζίνα» με τη Γεωργία Σκιτζή και τη Γεωργία Σαδανά – Από τη Δευτέρα 17.11.2025 και κάθε μέρα στις 20:00
- Το «Prime Time» και η Έλλη Κασόλη στην εμπόλεμη Ουκρανία – Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 00.00, στον ΣΚΑΪ
- Νότης Μαριάς: Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και φορολεηλασία το τίμημα της Οικονομίας Πολέμου για την Πολωνία
- Γιώργος Λιάγκας για το εξώδικο στον Λάκη Λαζόπουλο: «Έπρεπε να κάνω έτσι για να κοπούν κάποια ψέματα» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook