Τζανάκης: Αν ανοίξουμε τα σχολεία θα κλείσουν μετά από ένα πενθήμερο
«Προτιμούμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή; Ή να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα;»
Αν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα πενθήμερο ένα δεκαήμερο λόγω των κρουσμάτων, προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ζητώντας παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών.
«Ένα περίπου στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή από 0 έως 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα. Κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό…. Είναι τόσο επιθετική και τόσο εκθετική αυτή (Όμικρον)… Προτιμούμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή; Ή να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα;» διερωτήθηκε ο καθηγητής.
Ξεκαθάρισε ότι δε βλέπει σταθεροποίηση ή ύφεση των κρουσμάτων πριν τις 15 με 20 Ιανουαρίου.
«Το δικό μας μοντέλο δείχνει αυτή τη στιγμή ότι θα πάμε στα 50.000 με 55.000 κρούσματα μέσους κινητούς όρους, που σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές πολύ παραπάνω. Η εβδομάδα θα κλείσει κατά πάσα πιθανότατα με 30.000 – 35.000 κρούσματα κινητό μέσο όρο» τόνισε ο κ. Τζανάκης.
Υπογράμμισε δε ότι «από 1 έως 26 του μήνα είχαμε 135.909 ενεργά κρούσματα. Μέσα σε πέντε μέρες είχαμε όσα κρούσματα είχαμε τον υπόλοιπο Δεκέμβριο… καταλαβαίνετε τι μάς περιμένει».
Παράταση μια εβδομάδα (στις διακοπές) θα βοηθήσει εξήγησε. Άλλη μια εβδομάδα θα δώσει μια ανάσα να ανακοπεί η διάδοση.
«Η Όμικρον όσο απότομα ανεβαίνει τόσο απότομα ανεβαίνει τόσο απότομα και καταστέλλεται» τόνισε πάντως.
«Τα ράπιντ τεστ γίνονται και θα γίνονται, αυτή τη στιγμή όμως δε θα καταστείλουν αυτή την έξαρση είναι πολύ μεγάλη έξαρση. Αν βλέπουμε ότι σταθεροποιούμαστε ή πέφτουμε σε κρούσματα, κάτι που δεν το βλέπουμε εμείς πριν τις 15 με 20 Ιανουαρίου, τότε προχωράμε σε περαιτέρω μέτρα ή τα ανοίγουμε. Δεν κοστίζει οικονομικά και κοινωνικά παράταση μιας εβδομάδας» υπογράμμισε ο κ. Τζανάκης.
Ολες οι Ειδήσεις
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Έγινε προσπάθεια να διαγραφούν σημαντικά στοιχεία» λέει η Δημογλίδου – Ο ΙΣΑ είχε εισηγηθεί το κλείσιμο του ιατρείου (βίντεο)
- Κλέλια Ανδριολάτου: Οι βουτιές της στα λουτρά Πόζαρ – Φωτογραφίες
- «Κάμπινγκ»: Γνωρίστε τους χαρακτήρες της νέας σειράς του MEGA
- «MarkosbyNight» – Μάρκος Σεφερλής: Η Μεγάλη του Γέλιου Σχολή», Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 22:00 στο MEGA
- «Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν 1,5 ώρα χωρίς τις αισθήσεις του πριν καλέσουν το ΕΚΑΒ», λέει ο δικηγόρος του (βίντεο)
- Europol: Χιλιάδες άλογα αγώνων σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης κρέατος στην Ευρώπη με πλαστά διαβατήρια και «πειραγμένα» μικροτσίπ
- Συνήγορος οικογένειας Μαζωνάκη: Θα ζητήσω αναβάθμιση κατηγορητηρίου σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο – Εντοπίστηκε ο ταξιτζής που τον μετέφερε
- Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γιατρούς για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη – Απολογούνται τη Δευτέρα και είναι κρατούμενοι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook