O κ. Μπουλμπασάκος πρότεινε να συνδράμει στο ΕΣΥ πιο συγκροτημένα ο ιδιωτικός τομέας

Το σύστημα πιέζεται, καθώς ήδη έχουμε αυξημένες νοσηλείες, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 για την πανδημία ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Γιώργος Μπουλμπασάκος. 

Πρόσθεσε πως υπάρχουν και αρκετά περιστατικά κορωνοϊού και στο ιατρικό και στο νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα. «Σήμερα ξεκίνησε η εφημερία με δυο ειδικευόμενους γιατρούς, εκ των όποιος ο ένας βγήκε θετικός» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μπουλμπασάκος πρότεινε να συνδράμει στο ΕΣΥ πιο συγκροτημένα ο ιδιωτικός τομέας.

Από πλευράς του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολίασε για το ΕΣΥ ότι «όλες οι νέες διασωληνώσεις που ελέγξαμε με PCR, καμία από αυτές δεν είναι Όμικρον. Όλοι οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας είναι με τη μετάλλαξη Δέλτα» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας. «Ενθαρρυντικό μήνυμα, αλλά από την άλλη πλευρά επειδή μιλάμε για πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα δημιουργείται πίεση στα εξωτερικά επείγοντα των νοσοκομείων, και αντίστοιχα θα υπάρξει και πίεση στο ΕΣΥ, γιατί ήδη όσοι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή ήταν με τη μετάλλαξη Δέλτα, η Όμικρον μας βρήκε σε μια φάση που το ΕΣΥ δεν είχε αποσυμφορηθεί από το τέταρτο κύμα και γι αυτό το λόγο υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα». 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook