Σε ασφυκτική κατάσταση βρίσκονται οι περισσότερες από τις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Περιφέρεια.

Στη Λάρισα τα τελευταία 24ωρα οι ημερήσιες μολύνσεις ξεπερνούν τις 1.000. Όλα τα κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid της μεγαλύτερης πόλης της Θεσσαλίας είναι γεμάτα.

«Στα δύο νοσοκομεία της πόλης οι ΜΕΘ είναι γεμάτες οπότε εάν παραστεί ανάγκη θα γίνει μεταφορά των ασθενών αυτών στα Τρίκαλα, στο Βόλο, όπου υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια» τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός.

Ανεμβολίαστοι και άνω των 60 είναι οι πολίτες που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας. «Όσον αφορά στη δικιά μας, ένας είναι εμβολιασμένος, οι άλλοι είναι ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε.

Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ σε Μακεδονία και Θράκη
Με την Όμικρον να «καλπάζει» γιατροί και νοσηλευτές δίνουν ακόμη μάχη να κρατήσουν στη ζωή ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Στην 4η ΥΠΕ δηλαδή στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης 74 άνθρωποι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 66 είναι ανεμβολίαστοι και οι οκτώ εμβολιασμένοι.

Από τους 54 ασθενείς που νοσηλεύονται με υψηλή ροή οξυγόνου οι 48 είναι ανεμβολίαστοι και έξι έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ίδια εικόνα και στο νοσοκομείο των Σερρών. «Είναι ένα τμήμα το οποίο εδω και πολύ καιρό είναι συνέχεια γεμάτο, υπερπλήρες θα έλεγα . Έχουμε μόνο ένα άδειο κρεβάτι» σημείωσε ο διευθυντής της μαιευτικής γυναικολογικής νοσοκομειου Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής.

«Ασφυξία» στη Θεσσαλονίκη
Ασφυκτική είναι η κατάσταση και στην 3η ΥΠΕ στα νοσοκομεία δηλαδή της Θεσσαλονίκης. Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και οι 23 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ 19 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ίδια εικόνα και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με 4 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός μονάδας. Γεμάτα είναι και τα 28 κρεβάτια του Ιπποκρατείου, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Οι νέες διασωληνώσεις γίνονται εκτός ΜΕΘ σε χειρουργεία και κλίνες.

Το ρεπορτάζ από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook