ΠΙΣ για PCR τεστ: Κίνδυνος για την αξιοπιστία τους η μείωση της τιμής
Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με τη μείωση της τιμής των μοριακών τεστ εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι «η τιμή χρέωσης για την εξέταση PCR (μοριακός έλεγχος) στη χώρα μας κινείται στον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. και συνεπώς καλύπτει τα έξοδα των διαγνωστικών εργαστηρίων και των ιατρείων. Γεγονός που εγγυάται και την ορθή διεξαγωγή του εργαστηριακού ελέγχου, αλλά και την ποιότητα του αποτελέσματος».
Και τονίζεται ότι, «η επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας βασίζεται στην αξιοπιστία του επιστημονικού πρωτοκόλλου διενέργειας των PCR tests. Και το κόστος τους πρέπει να καλύπτεται πλήρως από την πολιτεία ή να αποζημιώνεται στον πολίτη, βάσει συγκεκριμένων ενδείξεων κατά την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Θα πρέπει να συνυπολογισθεί η αμοιβή του επιστημονικού ιατρικού έργου και του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτές τις υγειονομικές διαγνωστικές δομές με όλες τις προδιαγραφές βιοασφάλειας και εκτεταμένο ωράριο, ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών αυτήν την περίοδο».
«Η περαιτέρω μείωση της τιμής μπορεί να επιφέρει μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα θα στερήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία από περιοχές όπου υπάρχουν μόνο μικρά εργαστήρια και όχι μεγάλοι πάροχοι, καθώς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των PCR τεστ και θα υποχρεωθούν να διακόψουν τη διεξαγωγή τους».
Τέλος ο ΠΙΣ τονίζει ότι «δεν είναι απαραίτητο μετά από ένα θετικό rapid test να ακολουθεί και PCR test, παρά μόνον όταν είναι απαραίτητη η έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης».
Ολες οι Ειδήσεις
- Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΕΛ.Α.Σ. για τους Ποινικούς Κώδικες – Μαρινάκης: Ας πάρει τηλέφωνο τον Κοντονή ο Τσίπρας να τον ρωτήσει – ΕΛΑΣ: Πείτε μας ποιους τραπεζίτες ξεπλύνατε
- Ζωγράφου Πανεπιστημιούπολη: Σοβαρά επεισόδια με κουκουλοφόρους – Εισέβαλαν στο Μαθηματικό με μολότοφ, ξύλα και τσεκούρι – 3 τραυματίες (βίντεο)
- Η Βίλλυ Ραζή δίνει ραντεβού κάθε Πέμπτη στην «Οδό Λυσίου» – Για αυθεντικές λαϊκές βραδιές με τραγούδια που αγαπάμε!
- Μαρίνος Αγαπίου – «Αιώνια Παρουσία»: Ένα τραγούδι για όσους δεν έφυγαν ποτέ από την καρδιά μας
- Eurovision 2027: 234 οι συμμετοχές για την εκπροσώπηση της Ελλάδας
- Τράμπ μετά την εκλογική ήττα: Υπόσχεται συνεργασία με τους Δημοκρατικούς αλλά απειλεί και με βέτο – “Δεν ήμουν στο ψηφοδέλτιο γι αυτό χάσαμε”
- Νίκη των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ: Κέρδισαν τον έλεγχο σε Βουλή και Γερουσία, βαριά ήττα για τον Τραμπ
- Σε εξέλιξη το θρίλερ των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ: Στις κάλπες εκατομμύρια Αμερικανοί για τον έλεγχο του Κογκρέσου – Ξεκίνησε η καταμέτρηση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook