Βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει από την αρχή πώς έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε αυτό φαίνεται πώς σπάνε με βαριοπούλα το λουκέτο και μπαίνουν στον υπό κατάληψη χώρο, πως κάνουν την καταμέτρηση των ζημιών και τι ακολούθησε.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στο ΑΠΘ στο χώρο της σχολής Θετικών Επιστημών (Στέκι στο Βιολογικό) το οποίο ήταν σε κατάληψη 34 χρόνια.

Η Αστυνομία δήλωσε ότι στο Στέκι βρήκε δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και αξίνες.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού ενώ σε αυτήν συμμετείχαν και αστυνομικά σκυλιά.

Η έφοδος έγινε λίγο πριν τις 6:00 το πρωί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μετά την είσοδο των αστυνομικών και αφού διαπιστώθηκε ότι κανένας καταληψίας δεν ήταν στο «Στέκι Βιολογικού» έφτασαν στο χώρο εργάτες που ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης.

Θα γίνει βιβλιοθήκη
Όπως δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, «Οι εργασίες που ξεκίνησαν στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, αφενός συμβολίζουν το τέλος μιας αυθαιρεσίας που διήρκησε 34 χρόνια, αφετέρου σηματοδοτούν την αρχή ενός εμβληματικού έργου στη Σχολή Θετικών Επιστημών για τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές».

Το έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.320.600 ευρώ και υλοποιείται σε εφαρμογή των αποφάσεων της Συγκλήτου του Ιδρύματος.

Το σχετικό βίντεο από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook