Σχολεία: 14.000 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν μέσω των self test
Περίπου 14.000 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν μέσω των self test που έγιναν σε μαθητές και καθηγητές πριν την επιστροφή τους στα σχολεία.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας σχολιάζουν ότι αυτά τα κρούσματα δεν θα είχαν βρεθεί εάν δεν λειτουργούσαν ξανά τα σχολεία, αλλά θα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην κοινωνία χωρίς να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού.
«Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αθηνά Οικονομάκου: Στο Μόναχο και στο φεστιβάλ «Oktoberfest χορεύει και απολαμβάνει την μπύρα της (φωτογραφίες& βίντεο)
- Η Δούκισσα Νομικού περπάτησε σε πασαρέλα στο Παρίσι με την Κένταλ Τζένερ και την Κάρα Ντελεβίν: Ήταν δύσκολο να αφήσω τα παιδιά μου (βίντεο)
- Κατερίνα Λιόλιου για τον σύντροφό της: Προς το παρόν δεν είναι στα σχέδιά μας ο γάμος, μακάρι στο μέλλον να με αξιώσει ο Θεός να κάνω παιδιά (βίντεο)
- Ιωάννα Τούνη: Η απάντηση της για το προσωρινό κλείσιμο του μαγαζιού της στο Παρίσι
- Άκης Πετρετζίκης: Έκλεισα τα μαγαζιά, ενώ ήταν κερδοφόρα, γιατί έπρεπε να μαζευτώ οπωσδήποτε σπίτι μου (βίντεο)
- Άνω Λιόσια: Ρομά γονέας έδειρε τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου που φώναζε στα παιδάκια – Η στιγμή του ξυλοδαρμού σε βίντεο
- Γεωργιάδης: Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας οι καταγγελίες για Πατούλη, θα ερευνηθούνοι εταιρίες του – Τα πρώτα αποτελέσματα του MedWatch – Στο «κίτρινο» η Καρυστιανού, θα ελεγχθεί από τον Ιατρικό Σύλλογος Θεσσαλονίκης
- GNTM 7 Η 4η ημέρα των auditions φέρνει νέες ανατροπές! Απόψε, Τρίτη 29.9.26 στις 21:00 στο Star Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook