Καπραβέλος: Δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία… (video)

«Υπάρχει πολύς συνωστισμός στην Αθήνα, δεν ξέρω αν η συρρίκνωση του χρόνου, μήπως οδηγήσει σε αύξηση του συνωστισμού. Υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού. Προκρίνω το κλείσιμο των σχολείων».
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο κ. Νίκος Καπραβέλος Διευθυντής Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου», για την σοκαριστική αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα, τονίζοντας ότι η λήψη μέτρων είναι επιτακτική ανάγκη.
Με το παράδειγμα του σφοδρότατου δεύτερου κύματος στη Θεσσαλονίκη να δείχνει τον δρόμο, ο κ. Καπραβέλος κατέστησε σαφές ότι η λήψη νέων μέτρων είναι αδήριτη ανάγκη για την Αττική μετά την σοκαριστική αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων.
«Ήταν αναμενόμενο με τέτοια αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα… μας στοιχειώνει ο Νοέμβριος. Η αύξηση είναι δυνατό καμπανάκι για μας για να αποφύγουμε την έκρηξη του τρίτου κύματος.
Με την επιδείνωση των επιδημιολογικών στοιχείων, με βάση ότι η ανοσία είναι χαμηλή και βάσει της αντοχής του ΕΣΥ, το ”βλέπουμε και κάνουμε” είναι ολέθριο. Το ”προβλέπουμε και αποτρέπουμε” πρέπει να υπάρχει.», ανέφερε συγκεκριμένα.
«Να γίνει αυστηροποίηση των μέτρων, όχι μόνο των ελέγχων. Είναι κρίσιμη η φάση που διανύουμε, πάμε να προλάβουμε την έκρηξη του τρίτου κύματος που θα καταστρέψει την οικονομία και την υγεία. Δεν έχουμε σπάσει την αλυσίδα διασποράς. Ανοίξαμε με τη χαλαρότητα, κι αυτό είναι το τίμημα.», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, τόνισε: «Κατά τη γνώμη μου τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν. Δεν είναι μόνο η μετάδοση από τα παιδιά σε γονείς, αλλά κι η κινητικότητα και η αύξηση του συνωστισμού. Υπάρχει ανισότητα μεταξύ των μαθητών. Και τρίτον, ότι χάνεται στα σχολεία μπορούμε να το αναπληρώσουμε, ενώ στην οικονομία είναι δύσκολο να ανακάμψει… Η οικονομία δύσκολα ανακάμπτει. Εδώ βλέπω αυστηροποίηση των ελέγχων.»
Αναφορικά στην πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 στην Αττική, σημείωσε: «Υπάρχει πολύς συνωστισμός στην Αθήνα, δεν ξέρω αν η συρρίκνωση του χρόνου, μήπως οδηγήσει σε αύξηση του συνωστισμού. Υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού. Προκρίνω το κλείσιμο των σχολείων.
Τώρα, με 200% αύξηση του ιικού φορτίου, το ενδεχόμενο μιας έκρηξης είναι ορατό και θα προκαλέσει σοκ και δέος. Αν πάρουμε τώρα μέτρα μπορούμε να το αποφύγουμε»
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Ο Εισαγγελέας αποφάσισε τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο» λέει η οικογένειά του – Η ανακοίνωση μέσω δικηγόρων
- «Η Πέππα γνωρίζει το νέο μωρό»: Με παιδικά γέλια και χαμόγελα ξεκίνησε το ταξίδι της νέας ταινίας της Πέππα
- Έλενα Παπαρίζου: Στιγμιότυπα από τις διακοπές της στην Κίμωλο
- Λευτέρης Πανταζής: Οι φωτογραφίες από τα νιάτα του με μακρύ μαλλί
- Αθηνά Οικονομάκου: «Στη ζωή μου υπήρχαν περισσότερα σκοτάδια παρά φως» (βίντεο)
- Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του «Πίρι Ρέις» και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ» (βίντεο)
- «Όλα κερασμένα από τον Μάκη που κέρδισε το Eurojackpot» – Τι έγινε το περασμένο Σάββατο σε τρία καταστήματα στην πλατεία Καρύτση και την πλατεία Μαβίλη (vid)
- H μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE – Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 19.45
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook